VIDEO: 5 lepotnih pravil iz zakulisja Victoria’s Secret modnega šova

…ki ga bodo po televiziji premierno predvajali danes zvečer!

Nekatera načela pri ličenju Victoria’s Secret angelov se nikoli ne bodo spremenila: sijoča koža, poudarjene trepalnice in polne ustnice so osnova vsakega obraza na VS modni stezi. To pa nikakor ne pomeni, da v ponedeljek zvečer (ko bo šov predvajan po televiziji) ne moreš pričakovati kakšnih presenečenj. Umetnik ličenja Tom Pecheux, ki je zaslužen za nekaj najbolj zapeljivih makeup videzov na tem svetu, bo poskrbel tudi za ličenje VS angelov, ki se bodo sprehodili po modni pisti že 21. Victoria’s Secret modnega šova.

Letošnja modna revija bo nekaj posebnega, saj bodo namesto ustvarjanja cele vrste seksi klonov “raje prilagodili ličenje vsakemu modelu posebej in tako vsako žensko naredili edinstveno in individualno,” je razkril Tom.

1. Nega kože je najpomembnejši korak pri ličenju

Pred nanosom ličila Tom pripravi kožo z oljem Butter Elixir Face Oil. “Všeč mi je vonj, všeč mi je tekstura, všeč mi je kako se vpije v kožo,” razlaga Tom. “Zame je najpomembnejše to, kako se pomeša z drugimi izdelki, ki jih uporabljam.” Ko se olje popolnoma vpije v kožo, Tom nanese še Estée Lauder Smoothing Gel. “Menim, da je resnično super izdelek in oba skupaj dajeta odlične rezultate.”

2. Korektor se mora ujemati z odtenkom tvoje polti

Čeprav te mika, da bi kupila svetlejši odtenek, še posebej za temne podočnjake pa ti Tom močno odsvetuje dvobarvni videz. “To je ta napaka,” pravi. “Nikar ne osvetljuj preveč predela pod očmi. Pravzaprav bi moral biti korektor praktično enakega odtenka kot je tvoja polt.”

3. Pozabi na kompaktni puder

Po nanosu korektorja je Tom nanesel “zelo malo” Max Factor Miracle Touch tekoče podlage. “Pri tej podlagi je za moje pojme kompaktni puder tvoj največji sovražnik. Sovražim izgled s preveč podlage in pudra. Zdi se mi, da izgleda preveč umetno, poleg tega pa tudi če na začetku izgleda dobro, bo ob koncu dneva videz katastrofalen.”

4. Maskaro nanesi pred senčilom

Če najprej naneseš maskaro je zelo enostavno očistiti madeže v veke, ne da bi uničila celotni videz, pravi Tom. “Nanesi eno plast maskare preden naneseš kakrkoli drugega. Tudi velko hitreje se bo posušila, saj bo samo ena plast.” In medtem ko se prvi nanos suši, nanesi na veko ob trepalnicah sivo senčilo, nato pa dokončaj videz še z drugim slojem maskare.

5. Naredi koktejl obrobe za oči

Namesto, da oči občrtaš s črnim črtalom, ki lahko izgleda malo preveč glamurozno, Tom raje dela s črtalom v sivi barvi pikice ob liniji trepalnic. “S sivo barvo naredim definicijo, nato pa po vrhu naredim črto še z rjavim svinčnikom,” razlaga Tom, ki pigmente zabriše z vatirano palčko. “Če je telo popolno, menim da je lepo, če ličenje izgleda živo in ne izumetničeno popolno.” Res je.