fbpx

Piškotki brez pečenja z limono in indijskimi oreščki

Slastni in nasitni! Ti piškotki ne zahtevajo nobenega vklapljanja pečice in bodo odlično potešili tvojo sladkosnednost. Namakanje indijskih oreščkov čez noč pripomore k temu, da jih potem lažje zmiksaš v multipraktiku, piškotom pa dodajo gladko, kremasto konsistenco. Ne želiš čakati celo noč na sladko limonino sladico? Popolnoma enak učinek lahko dosežeš, če indijske oreščke kuhaš 30 minut v vreli vodi.

Piškotki brez pečenja z limono in indijskimi oreščki

Sestavine:

  • 1 skodelica indijskih oreščkov, namočeni čez noč
  • 3/4 skodelice datljev
  • 1/2 skodelice suhega, nastrganega kokosa
  • 1/2 skodelice ovsene moke (lahko jo narediš sama tako, da 1/2 skodelice ovsenih kosmičev v multipraktiku popolnoma zblendaš v prah)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • sok 1 manjše limone
  • 2 jedilni žlici limonine lupine

Priprava:

1. V multipraktiku popolnoma zmiksaj indijske oreščke v prah.
2. Dodaj datlje, kokos, ovseno moko, vanilijev ekstrakt in limonin sok. Miksaj toliko časa, dokler se ne začne oblikovati testo.
3. Ročno vmešaj še limonino lupinico in začni z rokami oblikovati kroglice, ki jih splošči z vilico ali pa dnom kozarca/skodelice.
4. Postavi v zamrzovalnik za 2 uri, nato pa jih hrani v hladilniku.