Viralni recept: Pizza s kislimi kumaricami

Margerita, klasika, morska, kraška in še in še okuse pic bi lahko naštevali, ki so izjemno priljubljene, vendar pa je v zadnjem času največ pozornosti prejela pizza, ki je po okusu razdelila ljudi. Nekako tako, kot pizza z ananasom.

Pizze s kislimi kumaricami se je domislila Alexandra Lourdes, ki ima z italijanskim poslovnim partnerjem odprto restavracijo. Na svojem TikTok profilu je objavila video, v kateri lahko vidimo, kako se njen poslovni partner sprva zgraža nad idejo, na koncu pa pove, da bi lahko pojedel celo pizzo s kislimi kumaricami, ki jo je Alexandra poimenovala “Pickle pizza” (“pickle” po angleško pomeni kisla kumarica).

@alexandra_lourdes “THIS IS NOT REAL LIFE” 💀🤭 new menu coming soooon #pizza #pizzashop #vegas #vegastiktok #food #vegasfood #picklepizza #pickletok #lasvegas #italian #businesspartners ♬ Che La Luna – Louis Prima

Pizza s kislimi kumaricami

Sestavine:

  • vlečeno testo za pizzo
  • česnovo maslo ali zeliščno maslo
  • nariban parmezan
  • kisle kumarice
  • ranch preliv

Priprava:

1. Na pomokani ravni podlagi razvlečemo testo na želeno obliko.
2. Nato testo premažemo s stopljenim česnovim maslom in potresemo po vrhu nariban parmezan.
3. Po parmezanu razporedimo rezine kislih kumaric in postavimo v pečico, segreto na 200°C za 10 minut oziroma dokler se rob pizze ne obarva zlato-rjavo.
4. Pizzo vzamemo iz pečice in jo prelijemo z ranch prelivom. Dober tek!

Preberi si tudi:
Hiter recept: Pizza lava toast - Modna.si

Hiter recept: Pizza lava toast

Enostaven in zabaven recept, ki je primeren tako za zajtrk kot tudi za večerjo. Ko ti zadiši pizza in doma nimaš testa ali pa se ti ga ne…