Vitamin C: Zakaj bi ga morala takoj vključiti v lepotno rutino

Vitamin C je v zadnjem času ena od najbolj iskanih in priljubljenih sestavin v izdelkih za nego kože. Če te zanima, zakaj takšna obsedenost z njim, potem preprosto beri naprej, saj ti v nadaljevanju razkrivamo vse, kar moraš vedeti o tej izjemni sestavini.

Vitamin C. Kaj sploh je?

Je izjemno močan antioksidant, ki je odličen za tvojo kožo, imunski sistem in celjenje mišic.

Kako lahko pomaga tvoji koži?

Glavni razlog, zakaj ljudje obožujejo vitamin C je, da ima izjemne posvetljevalne lastnosti, ki izboljšujejo splošno kakovost kože, zaradi česar siješ od znotraj navzven. Vitamin C pa je tudi zelo vsestranski, saj pomaga pri mnogih kožnih težavah, tako da imajo dejansko lahko koristi od njega čisto vsi. V nadaljevanju izveš, pri čem vse ti lahko pomaga:

  • Za fine linije in gube: ker je antioksidant, ščiti kožo pred prostimi radikali in UV-izpostavljenostjo, ki prispevata k nadležnim čelnim gubam, ki nikakor nočejo stran.
  • Za kožo, ki potrebuje učvrščevanje: tvoje telo proizvaja kolagen, da kožo ostane čvrsta in voljna, vendar pa količina kolagena upada s starostjo in koža posledično izgublja elastičnost.
  • Za mastno kožo: Serum z vitaminom C je odličen za tiste z mastno kožo, saj jo bo poživil in navlažil, hkrati pa ne zmastil. Tvoja koža bo pridobila naravni sijaj in žarečo polt – vendar ne zaradi maščobe!
  • Za temne madeže in neenakomerno polt: Vitamin C zavira proizvodnjo pigmentov, kar pomeni, da se temni madeži ne bodo mogli tako intenzivno razviti, kot bi se sicer. Temni madeži, ki jih že imaš na koži, pa bodo hitreje zbledeli.

Kako uporabljati vitamin C?

Vitamin C je najbolje nanašati na obraz v obliki seruma ali kreme. Nekaj kapljic (ali potiskov) vmasiraj v kožo enkrat ali dvakrat na dan po čiščenju. Če je tvoja še vedno nekoliko vlažna med nanosom seruma, se bo vitamin C še veliko bolje absorbiral v kožo. Torej, vitamin C naneseš na kožo pred ličili in vsemi kremami ter za tonikom.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry