Vstopite v novo obdobje mobilnih naprav Samsung Galaxy S24 serije z umetno inteligenco

Galaxy AI je zasnovan tako, da omogoča vsakodnevne izkušnje, od komunikacije brez ovir do ustvarjalnosti in zmogljivosti za več možnosti, ter spreminja prihodnost z ikonično S serijo.

Podjetje Samsung Electronics je včeraj predstavilo telefone Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ in Galaxy S24, ki z Galaxy AI[1] prinašajo nove mobilne izkušnje. Serija Galaxy S vodi v novo dobo, ki bo za vedno spremenila način, kako mobilne naprave krepijo uporabnike. Umetna inteligenca izboljša skoraj vsako izkušnjo v Galaxy S24 seriji, vse od omogočanja komunikacije brez ovir z inteligentnim prevajanjem besedil in klicev, do povečanja ustvarjalne svobode z Galaxy ProVisual Engine in vzpostavitve novih standardov za iskanje, ki bodo spremenili način, kako uporabniki telefonov Galaxy odkrivajo svet okoli sebe.

»Galaxy S24 serija spreminja našo povezavo s svetom in začenja naslednje desetletje mobilnih inovacij,« je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. »Galaxy AI[2] temelji na naši dediščini inovacij in globokem razumevanju tega, kako ljudje uporabljajo telefone. Z navdušenjem spremljamo, kako naši uporabniki po vsem svetu krepijo svoje vsakdanje življenje z Galaxy AI in se tako odpirajo novim možnostim.«

Naredite vsakodnevna doživetja epska

Galaxy AI predstavlja smiselno inteligenco, ki izboljšuje vse dele življenja, zlasti najbolj temeljno vlogo telefona: komunikacijo. Ko morate komunicirati kljub jezikovnim oviram, je z Galaxy S24 to lažje kot kdaj koli prej. Klepetajte s študentom ali sodelavcem iz tujine, ali rezervirajte prenočišče, ko ste na počitnicah v drugi državi. Vse to je mogoče s funkcijo Sprotni prevod (Live Translate)[3], dvosmernim glasovnim in besedilnim prevajanjem telefonskih klicev v realnem času v izvorni aplikaciji. Aplikacije tretjih oseb niso potrebne, umetna inteligenca v napravi pa poskrbi za popolno zasebnost pogovorov.

S funkcijo Tolmač (Interpreter) je mogoče pogovore v živo takoj prevesti na razdeljenem zaslonu, tako da lahko ljudje, ki si stojijo nasproti, preberejo besedilni zapis tega, kar je povedala druga oseba. Deluje tudi brez mobilnih podatkov ali omrežja Wi-Fi.

Pri sporočilih in drugih aplikacijah lahko funkcija Pomoč za pisanje (Chat Assist) pomaga izpopolniti pogovorne tone, da bo komunikacija zvenela tako, kot je bila mišljena – kot vljudno sporočilo sodelavcu ali kratek in privlačen stavek za zapis na družbenem omrežju[4]. AI (umetna inteligenca), vgrajena v tipkovnico Samsung, lahko v realnem času prevaja sporočila, e-pošto in podobno v kar 13 jezikih[5]. V avtomobilu bo Android Auto[6] samodejno povzel prejeta sporočila in predlagal ustrezne odgovore ter dejanja, kot je pošiljanje časa prihoda, tako da boste lahko ostali v stiku in hkrati osredotočeni na vožnjo.

Organizacijo močno okrepi tudi funkcija Pomoč za zapiske (Note Assist)[7] v aplikaciji Samsung Notes, ki vključuje povzetke, ustvarjene z AI (umetno inteligenco), ustvarjanje predlog, ki poenostavijo zapiske z vnaprej pripravljenimi oblikami in ustvarjanje naslovnic, da so zapiski enostavno opazni s kratkim predogledom. Pri glasovnih posnetkih, tudi če je govorcev več, funkcija Pomoč za prepis (Transcript Assist)[8] uporablja umetno inteligenco in tehnologijo za pretvorbo govora v besedilo za prepisovanje, povzemanje in celo prevajanje posnetkov.

Komunikacija ni edini način, kako Galaxy S24 ponese temeljne prednosti telefona v prihodnost. Spletno iskanje je spremenilo skoraj vse vidike življenja. Galaxy S24 predstavlja mejnik v zgodovini iskanja, saj je prvi telefon, na katerem je predstavljen intuitiven, z gestami voden razdelek Iskanje z obkroževanjem (Circle to Search)[9]. Da bi uporabnikom telefonov Galaxy ponudili neverjetno novo orodje, se je Samsung obrnil na vodilno družbo za spletno iskanje, družbo Google, in s preprosto potezo odprl nove oblike iskanja. Z dolgim pritiskom na gumb Domov lahko obkrožite, poudarite, prečrtate ali pritisnite karkoli na zaslonu Galaxy S24 in si ogledate koristne in kakovostne rezultate iskanja. Če v ozadju prijateljeve objave na družbenem omrežju opazite čudovito znamenitost ali osupljivo zabavno stvar na YouTube Shorts, lahko hitro izveste več o tem – ne da bi zapustili aplikacijo, v kateri se nahajate. Glede na lokacijo uporabnika lahko generativni pregledi z umetno inteligenco za določena iskanja zagotovijo koristne informacije in kontekst, zbrane iz celotnega spleta, uporabniki pa lahko postavljajo bolj zapletena in raznovrstna vprašanja. Tako preprosto je in tako epsko.

Sprostite ustvarjalnost in odkrijte svet na popolnoma nove načine

Galaxy S24 serija ProVisual Engine[10] je celovit paket orodij z umetno inteligenco, ki spreminjajo zmožnosti zajemanja fotografij in povečajo ustvarjalno svobodo na vsakem koraku, od priprave posnetka do deljenja posnetka na družbenih omrežjih. Ni več tresočih se, pikselskih fotografij, posnetih od daleč. Sistem Quad Tele Galaxy S24 Ultra z novim objektivom s 5-kratno optično povečavo deluje s 50-mega pikselskim senzorjem in zaradi prilagodljivega senzorja (Adaptive Pixel Sensor) omogoča optično zmogljivost pri od 2 x, 3 x, 5 x do 10-kratnih[11] povečavah. Fotografije so kristalno čiste tudi pri 100-kratni povečavi z izboljšano digitalno povečavo.

Sprostite ustvarjalnost in odkrijte svet na popolnoma nove načine - Modna.si
Sprostite ustvarjalnost in odkrijte svet na popolnoma nove načine.

Z izboljšanimi možnostmi nočnega snemanja s funkcijo Nightography so fotografije in videoposnetki, posneti z Galaxy S24 Space Zoom, odlični v vseh razmerah, tudi pri povečavi. Z večjo gostoto točkovnik pik Galaxy S24 Ultra, ki je zdaj v ultra široki kameri 1,4 μm, kar je za 60 % več[12] kot pri prejšnjem modelu, ujamete več svetlobe v slabih pogojih. Zameglitev je pri Galaxy S24 Ultra zmanjšana s širšimi koti optičnega stabilizatorja slike (OIS) in izboljšano kompenzacijo tresenja rok. Pri snemanju videoposnetkov sta sprednja in glavna kamera opremljeni z namenskim blokom ISP za zmanjševanje šuma, Galaxy S24 pa analizira informacije žiroskopa, da razlikuje med gibanjem snemalca in subjekta. To omogoča učinkovitejše odstranjevanje šuma in jasne videoposnetke v temi, tudi od daleč.

Po zajemu odličnih posnetkov inovativna orodja za urejanje Galaxy AI omogočajo preproste popravke, kot so brisanje, ponovno sestavljanje in preoblikovanje. Za lažjo in učinkovitejšo optimizacijo Predlogi za urejanje (Edit Suggestion)[13] s pomočjo tehnologije Galaxy AI predlagajo popolnoma primerne popravke za vsako fotografijo. Da bi uporabnikom omogočili še več ustvarjalnega nadzora in svobode, lahko s funkcijo Generativno urejanje[14] z generativno umetno inteligenco zapolnite dele ozadja fotografije. Če je fotografija ukrivljena, bo umetna inteligenca zapolnila robove. Kadar je potrebno predmet nekoliko premakniti, da bo v popolnem položaju, umetna inteligenca uporabnikom omogoča, da prilagodijo položaj predmeta in ustvari popolnoma zlito ozadje na prvotnem mestu. Kadar koli Galaxy S24 uporabi generativno umetno inteligenco za izboljšanje fotografije, se na fotografiji in v metapodatkih pojavi vodni žig. Če je potrebno akcijski videoposnetek upočasniti, lahko nova funkcija Instant Slow-mo na podlagi gibanja ustvari dodatne kadre in tako nemoteno upočasni akcijske trenutke za bolj podroben pogled.

Da bi bila vsaka fotografija osupljiva v vsakem trenutku, Super HDR razkriva realistične predoglede, še preden pritisnete sprožilec. Čeprav je zajemanje spominov bistvena funkcija telefona, je deljenje spominov s svetom prav tako pomembno. Aplikacije družbenih omrežij tretjih oseb zdaj kar najbolje izkoriščajo Galaxy sistem kamere z umetno inteligenco. Vrhunske funkcije fotoaparata Galaxy S serije se zdaj neposredno povezujejo z mobilnimi aplikacijami, kot je Instagram, v načinu HDR, da se izboljša deljenje na družbenih omrežjih[15]. Ko je treba poiskati fotografijo v Galeriji ali v priljubljeni družbeni aplikaciji, se fotografije prikažejo tudi v Super HDR za bolj realističen razpon svetlosti, barv in kontrasta, in sicer z analizo poudarjenega dela slik.

Najinteligentnejša izkušnja Galaxyja doslej, ki jo poganja vrhunska zmogljivost

Ker umetna inteligenca postaja vse bolj pomemben del vsakdanjega življenja, mora biti zmogljivost odlična, da zadosti zahtevam. Mobilne igre, visokozmogljivo snemanje in urejanje videoposnetkov, preskakovanje med petimi aplikacijami, ko načrtujete potovanje, glede na nalogo Galaxy S24, zagotavlja neverjetno izkušnjo zaradi izboljšav v naboru čipov[16], zaslonu in drugih elementih. Vsak Galaxy S24 Ultra je opremljen z mobilno platformo Snapdragon® 8 Gen 3  Galaxy[17]. Ta nabor čipov, optimiziran posebej za uporabnike Galaxy, prinaša izjemne izboljšave NPU za neverjetno učinkovito obdelavo umetne inteligence. Pri vseh treh modelih Galaxy S24 serije učinkovitost delovanja izboljšujejo tudi prilagodljive frekvence osveževanja 1-120 Hz.

Igre v Galaxy so zaradi izboljšav strojne in programske opreme zmogljivejše. Galaxy S24 Ultra se ponaša z optimalnim sistemom toplotnega nadzora. 1,9-krat večji napredni sistem za hlajenje[18], izboljšuje temperaturo na površini naprave, hkrati pa povečuje trajno zmogljivost. Sledenje žarkom omogoča realistične slike z vrhunskim učinkom senc in odsevov. S sodelovanjem z vodilnimi partnerji v industriji iger pa Galaxy S24 uporabnikom omogoča, da uživajo v bolj optimiziranih priljubljenih svetovnih mobilnih igrah.

Vizualne vsebine so na najsvetlejšem zaslonu Galaxy še bolj živahne in očarljive[19]. Galaxy S24 dosega največjo svetilnost 2600 nitov in zagotavlja boljšo vidljivost na prostem s funkcijo Vision Booster.

Galaxy S24 Ultra se ponaša s Corning® Gorilla® Armor steklom[20] na zaslonu, ki je optično izboljšano in zagotavlja vrhunsko vzdržljivost pred poškodbami, ki jih povzročajo vsakodnevne praske. V različnih svetlobnih pogojih zagotavlja bistveno zmanjšan odsev, in sicer do 75 %, kar zagotavlja nemoteno in udobno izkušnjo gledanja.

Izboljšana oblika v celotni Galaxy S24 seriji s tanjšimi in enakomernimi robovi omogoča, da se lažje prepustite izkušnji gledanja. Omogoča tudi večje velikosti zaslona na 17-centimetrskem (6,7-palčnem) zaslonu Galaxy S24+ in 15,7-centimetrskem (6,2-palčnem) zaslonu Galaxy S24 v okviru enakih specifikacij velikosti[21]. Galaxy S24 Ultra ima 17,2-centimetrski (6,8-palčni) bolj ploščat zaslon, optimiziran ne le za gledanje, temveč tudi za produktivnost. Poleg tega Galaxy S24+ zdaj podpira enako raven ločljivosti QHD+, kot jo ima Galaxy S24 Ultra.

Samsung Galaxy S24 serija - Modna.si
Samsung Galaxy S24 serija

Napredna varnost in zasebnost omogočata izbiro in zaupanje uporabnika

Galaxy S24 serija, ki jo varuje Samsung Knox, obrambna večplastna varnostna platforma, varuje ključne podatke in ščiti pred ranljivostmi s celovito varno strojno opremo, odkrivanjem groženj v realnem času in skupno zaščito.

Dolgoletna zavezanost podjetja Samsung, da uporabnikom zagotavlja izbiro in nadzor nad njihovo napravo, se nadaljuje tudi v dobi umetne inteligence. Uporabniki Galaxy S24 serije imajo popoln nadzor nad tem, koliko svojih podatkov dovolijo za izboljšanje izkušenj z umetno inteligenco in sicer z nastavitvami napredne inteligence (Advanced Intelligence), kjer lahko onemogočijo spletno obdelavo podatkov za funkcije umetne inteligence[22].

Vizija Knox Matrix[23] o varni, povezani prihodnosti brez gesel je nadgrajena tudi s prijavnimi ključi. Prijavni ključi omogočajo priročen in varen dostop do registriranih spletnih mest in aplikacij uporabnika v vseh njegovih zaupanja vrednih napravah prek digitalnih potrdil, kar pomaga pri zaščiti pred napadi z lažnimi podatki. Izboljšana zaščita podatkov ponuja celovito šifriranje, ko uporabniki varnostno kopirajo, sinhronizirajo ali obnavljajo svoje podatke s storitvijo Samsung Cloud, kar uporabnikom Galaxy S24 omogoča, da se povežejo z drugimi napravami, pri čemer ostanejo sinhronizirani in varni. To zagotavlja, da je podatke mogoče šifrirati ali dešifrirati samo v uporabnikovih napravah, kar pomeni, da jih ne more videti nihče razen uporabnika, tudi če je strežnik ogrožen ali so podatki o računu ukradeni. Če se izgubi dostop do varne naprave, lahko s kodo za obnovitev preprečite izgubo podatkov. Galaxy S24 je zaščiten tudi z obsežnim seznamom inovativnih funkcij Samsung za varnost in zasebnost, vključno z Knox Vault, nadzorno ploščo za varnost in zasebnost, samodejnim blokiranjem, varnim Wi-Fi, zasebnim deljenjem (Private Share), načinom vzdrževanja in drugim.

Naslednja faza Samsung okoljskega potovanja

Vzpostavitev nove kategorije mobilnih doživetij pomeni tudi preoblikovanje načina oblikovanja in pakiranja tehnologije Galaxy, da bi z manjšimi stroški naredili več za ljudi in planet. Galaxy S24 še naprej povečuje raznolikost recikliranih materialov v napravah Galaxy z uporabo reciklirane plastike, stekla in aluminija za notranje in zunanje komponente[24]. Ta prizadevanja pa so še korak naprej. Galaxy S24 prvič vsebuje komponente, izdelane iz recikliranega kobalta in redkih zemeljskih elementov[25]. V napravi Galaxy S24 Ultra je bilo za baterijo porabljenih najmanj 50 % recikliranega kobalta[26], v zvočnike pa so bili vgrajeni 100 % reciklirani redki zemeljski elementi[27].

Galaxy S24 je hkrati prva Galaxy S serija, ki je zasnovana iz recikliranega jekla in termoplastičnega poliuretana (TPU). Galaxy S24 Ultra ima v zvočnikih najmanj 40 % recikliranega jekla[28], v stranskih tipkah in tipkah za glasnost pa je najmanj 10 % recikliranega TPU, ki je bil pred tem predelan. Poleg tega je vsak Galaxy S24 telefon zapakiran v embalažno škatlo, izdelano iz 100-odstotno recikliranega papirnatega materiala.

Galaxy S24 ima certifikat UL ECOLOGO®[29], njegov ogljični odtis pa je izmerila in preverila organizacija The Carbon Trust[30].

Galaxy S24 je dokaz napredka v skladu z okoljskim načrtom podjetja Samsung. Podjetje ostaja neomajno pri izpolnjevanju svojih ciljev, ki naj bi jih dosegel do konca leta 2025[31]. Konec leta 2022 je Samsung dosegel prvega od teh ciljev z vključitvijo recikliranih materialov v vse mobilne izdelke, od pametnih telefonov in tabličnih računalnikov Galaxy do osebnih računalnikov in nosljivih naprav. Danes podjetje postavlja nov cilj glede recikliranih materialov. Do leta 2030 bo Samsung v vsak modul[32] vsakega mobilnega izdelka vključil vsaj en recikliran material.

Natančna tehnologija in eleganca v vsaki podrobnosti

Galaxy S24 Ultra je prvi telefon Galaxy z okvirjem iz titana[33], ki povečuje vzdržljivost in življenjsko dobo naprave. Bistveno tanjše ohišje telefona Galaxy S24 Ultra omogoča boljšo izkušnjo na poti in udobnejši oprijem. Pri telefonih Galaxy S24+ in Galaxy S24 poenostavljena zasnova One-mass izpolnjuje bolj estetske standarde z brezhibno povezavo med zadnjim pokrovom in stranskim okvirjem naprave. Galaxy S24 serija je na voljo v barvnih odtenkih navdihnjenih z zemeljskimi minerali. Pri Galaxy S24 Ultra barve[34] vključujejo: titan sivo, titan črno, titan vijoličasto in titan rumeno. Barve Galaxy S24+ in Galaxy S24 vključujejo: oniks črno, marmorno sivo, kobaltno vijolično in jantarno rumeno.

Galaxy S24 Ultra je prvi telefon Galaxy z okvirjem iz titana. - Modna.si
Galaxy S24 Ultra je prvi telefon Galaxy z okvirjem iz titana, ki povečuje vzdržljivost in življenjsko dobo naprave.

Razpoložljivost in posebna ponudba ob prednaročilu

Telefoni Galaxy S24 serije so od 17. januarja na voljo za prednaročilo v Sloveniji pri pooblaščenih partnerjih Samsung. S prednaročilom pametnih telefonov Galaxy S24 serije dobite odlične ugodnosti: več pomnilniškega prostora za ceno osnovne različice in dodaten bonus. Za vsa pravila in pogoje promocije obiščite povezavo.

Poseba ponudba ob prednaročilu! - Modna.si
Poseba ponudba ob prednaročilu!

Galaxy S24 bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 899 EUR, Galaxy S24+ po priporočeni maloprodajni ceni od 1.149 EUR, Galaxy S24 Ultra pa po priporočeni maloprodajni ceni od 1.449 EUR.[35]

Za več informacij o seriji Galaxy S24 obiščite spletno stran Samsung.

[1] Podjetje Samsung ne daje nobenih obljub, zagotovil ali jamstev glede točnosti, popolnosti ali zanesljivosti rezultatov, ki jih zagotavljajo funkcije UI (umetne inteligence). Za uporabo nekaterih funkcij Samsung AI bo morda potrebna prijava v račun Samsung.
[2] Galaxy AI funkcije bodo na voljo brezplačno vsaj do konca leta 2025 na podprtih Samsung Galaxy napravah.
[3] Funkcija Sprotni prevod (Live Translate) zahteva omrežno povezavo in prijavo v račun Samsung. Funkcija prevajanja v živo  je na voljo samo v predhodno nameščeni aplikaciji Samsung Phone. Pri nekaterih jezikih je zahtevan prenos jezikovnega paketa. Razpoložljivost storitve se lahko razlikuje glede na jezik. Točnost rezultatov ni zagotovljena.
[4] Funkcija predlaganja tonov v funkciji Pomoč za pisanje (Chat Assist) zahteva povezavo z omrežjem in prijavo v račun Samsung. Za aktiviranje funkcije morate izpolnjevati dolžinske zahteve. Razpoložljivost storitve se lahko razlikuje glede na jezik. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[5] Funkcija prevajanja v funkciji Pomoč za pisanje (Chat Assist) lahko zahteva prijavo v račun Samsung. Nekatere aplikacije za klepet te funkcije morda ne podpirajo. Za nekatere jezike je morda potreben prenos jezikovnega paketa. Razpoložljivost storitve se lahko razlikuje glede na jezik. Ta funkcija se aktivira, ko je zaznan jezik, ki ga je mogoče prevajati. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[6] Nove funkcije sistema Android Auto bodo podprte s posodobitvijo programske opreme.
[7] Funkcija Pomoč za zapiske (Note Assist) zahteva povezavo z omrežjem in prijavo v račun Samsung. Določena je omejitev števila znakov. Razpoložljivost storitve se lahko razlikuje glede na jezik. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[8] Funkcija Pomoč za prepis (Transcript Assist) zahteva povezavo z omrežjem in prijavo v račun Samsung. Funkcija Pomoč za prepis je na voljo samo v vnaprej nameščeni aplikaciji Samsung Voice Recorder ali v datotekah, posnetih s predhodno nameščeno aplikacijo Samsung Phone. Funkcija snemanja glasu v vnaprej nameščeni aplikaciji Samsung Phone v nekaterih državah morda ni podprta. Zvočne datoteke morajo trajati manj kot 3 ure, da se lahko obdelajo. Funkcija povzemanja v funkiciji Pomoč za prepis se lahko aktivira, ko je doseženo določeno število znakov. Razpoložljivost storitve se lahko razlikuje glede na jezik. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[9] Rezultati se lahko razlikujejo glede na vizualno ujemanje. Zahteva internetno povezavo. Uporabniki bodo morda morali posodobiti sistem Android na najnovejšo različico. Funkcionalnost izdelka je lahko odvisna od nastavitev aplikacije in naprave. Nekatere funkcije morda ne bodo združljive z določenimi aplikacijami. Razpoložljivost storitve se razlikuje glede na državo in jezik. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[10] AI Zoom se uporablja za oddaljenosti med digitalnimi dolžinami povečav. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[11] 3-kratna in 5-kratna povečava sta omogočeni s fizičnimi optičnimi lečami. 2-kratna in 10-kratna povečava združujeta fizične leče z izboljšavami umetne inteligence za optično enakovredno kakovost slike.
[12] V primerjavi z Galaxy S23 Ultra.
[13] Predlogi za urejanje so združljivi s formati JPG, PNG, GIF in MP4. Rezultati in kakovost urejanja se lahko razlikujejo glede na stanje fotografije. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[14] Generativno urejanje zahteva povezavo z omrežjem in prijavo v račun Samsung. Rezultat generativnega urejanja je fotografija s spremenjeno velikostjo do 12 MP. Ob shranjevanju se na izvorno sliko izriše viden vodni žig, ki označuje, da je slika ustvarjena z umetno inteligenco. Natančnost in zanesljivost ustvarjenega izpisa nista zagotovljeni.
[15] Nekatere aplikacije družbenih omrežij morda ne podpirajo funkcije Super HDR. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[16]  Izboljšanje zmogljivosti AP v primerjavi s prejšnjo generacijo čipov. Dejanska zmogljivost je odvisna od uporabniškega okolja, pogojev ter predhodno nameščene programske opreme in aplikacij.
[17] Izdelki z blagovno znamko Snapdragon so izdelki družbe Qualcomm Technologies, Inc. in/ali njenih podružnic.
[18] V primerjavi Galaxy S24 Ultra z Galaxy S23 Ultra.
[19] Dinamični AMOLED 2X zaslon v Galaxy S24 Ultra je od nemške organizacije VDE Germany prejel certifikat za 100-odstotni obseg barv Mobile Color Volume v barvnem območju DCI-P3, kar pomeni, da slike niso izprane in da so barve neverjetno žive ne glede na različne ravni svetlosti. Zaslon lahko doseže največjo svetilnost do 2600 nitov, kar izboljša kontrast med temnimi in svetlimi vidiki digitalnih vsebin za bolj briljantno kakovost slike, kontrastno razmerje 5.000.000:1 pa poskrbi, da je vaša mobilna izkušnja še bolj poglobljena.
[20]  V sprednji zaslon telefona Galaxy S24 Ultra je vgrajeno zaščitno steklo Corning® Gorilla® Armor. Preizkus prask v primerjavi s konkurenčnim steklom iz aluminijevega silikata in preizkus odseva v primerjavi s tipičnim steklom.
[21] V primerjavi z Galaxy S23+ in Galaxy S23. Velikost zaslona in naprave vsakega modela: Galaxy S23+ (6,6-palčni, 76,2 x 157,8 x 7,6 mm), Galaxy S24+ (6,7-palčni, 75,9 x 158,5 x 7,7 mm), Galaxy S23 (6,1-palčni, 70,9 x 146,3 x 7,6 mm), Galaxy S24 (6,2-palčni, 70,6 x 147 x 7,6 mm).
[22] Potrebna je prijava v račun Samsung. Nastavitve napredne inteligence, ki preprečujejo dostop do strežnika, bodo omejile delovanje nekaterih funkcij umetne inteligence. Ne glede na dostop do strežnika Samsung ne shranjuje uporabnikovih vhodnih ali izhodnih podatkov.
[23] Knox Matrix je podprt na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih Galaxy z uporabniškim vmesnikom One UI 6 ali novejšim. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na državo ali regijo.
[24] Galaxy S24 Ultra vsebuje reciklirane materiale v zgornjem zvočniškem modulu, spodnjem zvočniškem modulu, sprednji strani ovitka, notranjem pokrovu S Pen pisala, držalu gumba S Pen pisala, stranski tipki, tipki za glasnost, nosilcu za SIM, dekoraciji kamere, sprednjem zaslonu, zadnjem steklu in bateriji.
[25] Neodim.
[26] V baterijah Galaxy S24 Ultra in Galaxy S24+ je najmanj 50 % kobalta, recikliranega pred in po uporabi. Baterija telefona Galaxy S24 vsebuje najmanj 10 % kobalta, ki je bil recikliran pred in po uporabi.
[27] Zvočniki serije Galaxy S24 vsebujejo 100 % recikliranega neodima pred in po uporabi. Meritve temeljijo na teži.
[28] Zvočniki serije Galaxy S24 vsebujejo najmanj 40 % recikliranega jekla pred in po uporabi. Meritve temeljijo na teži.
[29] Izdelki in storitve s certifikatom UL ECOLOGO® so preverjeni glede zmanjšanega vpliva na okolje na podlagi meril okoljske zmogljivosti v celotnem življenjskem ciklu, vključno z zmanjšanjem porabe energije, materiali, zdravjem, okoljem ter proizvodnjo in delovanjem. Serija Galaxy S24 je izpolnila standard UL 110, ki je okoljski standard UL za trajnost mobilnih telefonov.
[30] Družba The Carbon Trust je izmerila in preverila ogljični odtis serije Galaxy S24 od začetka do konca uporabe, vključno s proizvodnjo, distribucijo, uporabo in morebitnim zavrženjem. Ta je bil preverjen na podlagi mednarodno priznanega standarda PAS2050.
[31]  Leta 2021 je podjetje Samsung objavilo niz štirih ciljev za vse svoje izdelke in dejavnosti, ki jih je pripravljeno uresničiti do konca leta 2025. Cilji vključujejo razvoj in vključitev recikliranih materialov v vse nove mobilne izdelke, odpravo plastike za enkratno uporabo iz embalaže mobilnih izdelkov, zmanjšanje porabe energije v stanju pripravljenosti vseh polnilcev pametnih telefonov na nič in doseganje ničelne količine odpadkov na odlagališčih v celotnem globalnem poslovanju.
[32] Samsung opredeljuje modul pametnega telefona kot anteno, baterijo, kamero, zaslon, mehanske komponente, motor, PBA/FPCB, zvočnik, modul brezžičnega polnilnika in embalažo.
[33] Titan se uporablja le na okvirju naprave. Okvir iz titana ne vključuje tipk za glasnost in stranskih tipk.
[34] Barve se lahko razlikujejo glede na trg in mobilnega operaterja.
[35] Samsung Electronics Austria GmbH ne nadzoruje in ne vpliva na maloprodajne cene svojih partnerjev. Samsung partnerji samostojno določajo svoje maloprodajne cene.