Domov » Lepota & zdravje » Za bolj srečno življenje vsakič po tuširanju naredi TO!

Za bolj srečno življenje vsakič po tuširanju naredi TO!

Lepota & zdravjeZdravje
Za bolj srečno življenje vsakič po tuširanju naredi TO!
📷 Profimedia

Zelo enostaven trik, ki ga preprosto moraš poskusiti!

Zdaj, ko se poletje počasi bliža koncu, si mnogo ljudi daje zaobljube, da bodo bolj zdravo jedli, več spali in bolj aktivni. In čeprav so to hvalevredni cilji, pa si je pomembno zastaviti tudi cilje, ki bodo pripomogle k boljšemu duševnemu in čustvenemu zdravju – kot je na primer vsakodnevno občudovanje svojega golega telesa v ogledalu po tuširanju.

To je nekaj, kar le peščica med nami počne, saj se običajno po hitrem postopku zavijemo v brisačo in odhitimo iz kopalnice, da bi se čim bolj izognili odsevu našega telesa v ogledalu. Že sama misel na to, da bi si ogledovali svoja telesa v Evinem kostumu z razkritimi vsemi pomanjkljivostmi se sliši tako mamljivo, kot kupovanje novih kavbojk po obilnem kosilu.

Ampak, po mnenju mnogih psihologov, izogibanje golim odsevom v ogledalu povzroča le to, da vse težje ljubimo svoje lastno telo. In bolj ko se osredotočamo na lastne pomanjkljivosti, večje se nam zdijo in posledično se na splošno začnemo vedno bolj izogibati pogledu na lastno telo.

Kako se boriti proti samokritiki, ki je okupirala naše misli? Vsak dan se po tuširanju poglej v ogledalo in naštej pet pozitivnih stvari, ki so ti všeč na tvojem telesu in sčasoma ti bo prišlo v navado, da se boš začela osredotočati na svoje prednosti in ne na pomanjkljivosti.

Si lepa in edinstvena oseba, ta enostaven trik pa ti bo pomagal, da boš začela na stvari na splošno gledati bolj pozitivno, zaradi česar boš bolj srečna (in zdrava) kot kdajkoli prej!