Zajtrk: Je pizza bolj zdrava od kosmičev?

Morda se ti zdi nekaj najhujšega začeti dan s kosom pizze, vendar pa v resnici to sploh ni tako slaba izbira, kot si morda misliš, če ga primerjaš z veliko skledo kosmičev ali granole. Je torej pica bolj zdrava od kosmičev ali je ta ideja le iz trte zvita?

Kos pice in velika skleda kosmičev z mlekom imata praktično enako količino kalorij in če verjameš ali ne, ima pica celo več prehranskih koristi.

Večina kupljenih žitaric vsebuje veliko ogljikovih hidratov z malo vlakninami in beljakovinami, kar pomeni, da pogosto niso dovolj hranilne, da bi te zjutraj nasitile ali napolnile z energijo. Pizza pa ima po drugi strani sir, bogat z beljakovinami, ki te nasitijo za dlje časa.

Večina priljubljenih kosmičev iz trgovine vsebuje tudi veliko sladkorja. Čeprav seveda obstajajo bolj hranilne možnosti za zajtrk, pa je rezina pice vsekakor bolj uravnotežen obrok kot skleda sladkih ogljikovih hidratov. Poleg tega rezina pice vsebuje več maščob in veliko manj sladkorja kot večina kupljenih kosmičev, tako da ne boš doživela hitrega padca sladkorja v krvi.

Čeprav nikakor ne priporočamo, da vsak dan za zajtrk ješ kos pice, pa se nikar ne sekiraj, če ga zaužiješ tu pa tam.

Potrebuješ nekaj idej za zdrav zajtrk?

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry