Zajtrkujemo: Umešana jajca malo drugače

Zbogom ponev!

Moraš pripraviti umešana jajca za večjo skupino ljudi? Ali pa si želiš umešana jajca dodati v sendvič oziroma toast? Spoznaj najbolj priročno tehniko kuhanja umešanih jajc – v pekaču! Ja, prav si prebrala. Jajca preprosto umešaš, zliješ v pekač, spečeš v pečici in razrežeš na poljubno velike kose (kvadrate, kroge, pravokotnike,…). Resnično ne bi moglo biti bolj preprosto!

Umešana jajca malo drugače

Sestavine:

  • 12 jajc
  • 2-3 jedilne žlice vode
  • maslo/olje za namastitev

Priprava:

1. Segrej pečico na 175°C.
2. Pekač velikosti 23×33 cm posprejaj s sprejem proti prijemanju ali namasti z maslom/oljem.
3. V večji skledi ročno stepi jajca z vodo in tekočino prelij v pekač. Po vrhu lahko potreseš zelenjavo, meso, sir ali pa zgolj začimbe.
4. Peci 12-15 minut, da se jajca popolnoma spečejo (brez tekočine), vendar pa še ne smejo porjaveti.

Te morda zanima tudi recept za jajca na oko v oblakih ali beljakovinski kruh brez moke?