Zakaj bi morala med nosečnostjo piti kokosovo vodo

Obstajajo obsežni seznami dobre in slabe hrane v času nosečnosti. Ali ni najhuje, ko se nekaj, kar imaš rada, pojavi na “slabem” seznamu in se moraš celih devet mesecev počutiti prikrajšano? Ampak včasih pa so tvoja najljubša živila na dobrem seznamu in če si slučajno ljubiteljica tropskega, sladkega, osvežujočega okusa kokosove vode, imaš srečo! To ni zdravo le za povprečnega človeka, ampak še zlasti za nosečnice.

Nosečnost je lahko čarobna, lahko pa tudi izčrpavajoča. Nosečnice imajo pogosto simptome dehidracije in utrujenosti, zahvaljujoč hitrim spremembam v njihovih telesih. Nosečnice potrebujejo tudi več vode kot običajno, ker je absorbcija vode večja kot običajno in zaradi plodove potrebe po hidraciji. Ohranjanje dobre hidriracije je odličen način, da se počutiš dobro, ko si v pričakovanju, kokosova voda pa je idealna izbira za potešitev žeje iz več razlogov.

Zakaj je kokosova voda tako zelo zdrava

Zanimivo je, da ima kokosova voda popolnoma enako ravnovesje elektrolitov, kot ga imamo v krvi, zaradi česar je idealen rehidrator (namesto športnih pijač, ki vsebujejo več sladkorja in včasih več soli ali kalija, kot bi bilo idealno). Prav tako je polna bistvenih vitaminov in mineralov ter drugih hranil. Samo ena skodelica kokosove vode vsebuje 9 gramov ogljikovih hidratov, 3 grame vlaknin, 2 grama beljakovin in sledeče odstotke priporočene dnevne količine vitaminov in mineralov: 10 odstotkov vitamina C, 15 odstotkov magnezija, 17 odstotkov mangana, 17 odstotkov kalija, 11 odstotkov natrija in 6 odstotkov kalcija.

Ponaša se tudi z nekaj impresivnimi koristmi za zdravje, ki presegajo osnovno prehrano in hidracijo. Študije so pokazale, da ima kokosova voda močne antioksidativne lastnosti, kar pomeni, da lahko pomaga zmanjšati proste radikale in oksidativni stres v telesu. Pomaga lahko tudi pri zaščiti pred ledvičnimi kamni, diabetesom in povišanim krvnim tlakom, hkrati pa podpira zdravje srca in celo boj proti glavobolu. Kokosova voda pomaga tudi pri zaprtju, ki jo lahko povzroči nosečnost.

Torej, ko boš naslednjič iskala osvežilno, hidratantno pijačo z množico koristi za zdravje, noseča ali ne, posezi po kokosovi vodi.

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si