Zakaj bi morala tvoja sončna krema nujno vsebovati cinkov oksid

Veš že, da moraš kožo pred izpostavljanjem sončnim žarkom vedno zaščiti s kremo, ki vsebuje zaščitni faktor. Pa si vedela tudi, da je zelo pomembno, katere sestavine, ki ščitijo tvojo kožo pred UV žarki, vsebuje krema?

Doma nikoli ne bi smela zapustiti brez nanosa sončne kreme z mineralnimi filtri, kakršen je cinkov oksid, saj preprečujejo poškodbe kože in prezgodnje staranje kože.

Cinkov oksid je interni mineral, ki blokira UVA in UVB žarke. Cinkov oksid in titanov dioksid obsedita na površini kože in začneta takoj po nanosu ščititi kožo. Verjetno si že slišala, da moraš najti kremo s širokim spektrom, ki te ščiti tako pred UVA in UVB žarki.

Potrebuješ še en razlog, zakaj bi morala investirati v sončno kremo s cinkovim oksidom? Preprečuje tudi nastanek sončnih pegic.

Če ob besedi ‘cinkov oksid’ pomisliš na sončno kremo, zaradi katere boš imela bele lise po celem telesu, potem brez panike, saj so kreme dandanes zasnovane tako, da ne puščajo več belih sledi, pogosto pa jim dodajo tudi malo pigmentov, s katerimi izničijo to belino.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry