Zakaj Eminem nikoli več v živo ne izvaja ene svojih najbolj znanih pesmi

Kar zmrazi ga, ko jo sliši na radiu.

Eminem je ime z ikoničnim glasom, ki ga vsi takoj prepoznajo.

Velja za enega največjih raperjev vseh časov in se je že zapisal v zgodovino, ker je povzročil glasbeno revolucijo na rap sceni. Se je pa izkazalo, da obstaja ena pesem, ki je ne bo nikoli več izvajal, poleg tega pa se je tudi že opravičil, ker jo je sploh napisal.

S pravim imenom Marshall Bruce Mathers III je devetdeseta leta 20. stoletja podiral rasne ovire na priljubljeni glasbeni rap sceni, tako da je bil takrat redek bel obraz v ospredju večinoma črnske rap industrije.

Med vsemi pesmimi, ki jih je napisal, obstaja ena njegovih najbolj razvpitih pesmi izpred 22 let, ki se je Mathers ne bo nikoli več dotaknil. Noče je izvajati v živo in nekoč je priznal, da ga zmrazi, če jo sliši predvajati na radiu.

Seveda je Eminem že od samega začrtka znan po tem, da lirično zabode nož, če te ne mara preveč. Glasbeniki, kot sta Mariah Carey in Machine Gun Kelly, pa tudi njegova nekdanja partnerica Kim Scott, so bili v preteklih letih vključeni v njegova besedila.

Toda ena njegovih najbolj zloveščih pesmi pa je namenjena njegovi materi Debbie Nelson in to je pesem iz leta 2002 ‘Cleanin’ Out My Closet’.

Drugi singel z albuma The Eminem Show iz leta 2002 vključuje besedilo, ki je precej temačno.

Lastno mamo imenuje “sebična ku*ba”, za katero upa, da bo “gorela v peklu”, in priseže, da ne bo nikoli videla njegove hčerke Hailie.

Mathers v pesmi krivi svojo mamo za veliko težav, ki jih je imel v otroštvu, ki so ga nato spremljala v odrasla leta. Vendar pa se je nato leta 2014 s pesmijo ‘Headlights’ svoji mami opravičil za besedilo.

Debbie je leta 1999 svojega sina tožila za 10 milijonov dolarjev, nato pa se je dve leti pozneje pogodila za 25.000 dolarjev.

V ‘Headlights’ je Eminem spregovoril o številnih domnevnih dogodkih iz svojega življenja z mamo, med drugim o tem, da so ga na božični večer vrgli iz hiše, pretepih in njegovega mlajšega brata Nathana poslali v rejništvo.

Kljub temu, da je njun odnos še danes odtujen, so njegove besede ponudile priložnost, da se popravi, ko je repal o tem, da sovraži njuno “disfunkcionalno razmerje”.

Eminem zaokroži svoje iskreno opravičilo: “In jezen sem, ker nisem dobil priložnosti, da bi se ti zahvalil, ker si moja mama in moj oče.”