Ali veš, zakaj bi morala zamrzniti najlonke?

Nizke temperature prinesejo tudi kar nekaj ženskih problemov: potrebno je obleči plašč, ki je topel in hkrati tudi dobro izgleda, preprečevati poležane lase od pokrival in poskušati napisati sporočilo na telefonu s prsti v toplih in debelih rokavicah, če jih naštejemo zgolj nekaj. Ena težava, ki si zasluži veliko več pozornosti, kot je dejansko dobi, pa je tudi ena izmed najbolj zoprnih: nositi najlonke tako, da ti ni treba vsak teden kupovati novih, ker so se ti prejšnje strgale.

Zagotovo že vse vemo iz izkušenj, da ko enkrat natakneš najlonke, so praktično uničene in primerne le še za kakšen pustni ali halloween kostum. Stalno kupovanje novih je lahko precej drag šport (črne debelejše najlonke niso ravno poceni), zato nam je izjemno všeč ta domiselni in iznajdljiv trik: Preden prvič oblečeš nove najlonke, jih preprosto zamrzni, saj se potem ne bodo tako zlahka strgale!

Postopek: Ko kupiš nov par najlonk, jih zmoči z vodo, nežno ožemi in v polivinil vrečki zamrzni čez noč. Naslednji dan jih vzemi iz zamrzovalnika in pusti, da se same odtajajo na sobni temperaturi. Ko so odtajane in suhe, so pripravljene na nošenje in ni več potrebe po zamrzovanju.

Verjetno se tudi ti sprašuješ, zakaj to deluje? Ledeno mrzlo okolje v zamrzovalniku ohranja vsako vlakno v najlonkah bolj čvrsto, zato jih je veliko težje natakniti ali strgati. Poskusi, resnično deluje!