Recept: Palačinke na malo drugačen način

Če ste pri vas doma ljubitelji klasičnih palačink, za spremembo pripravi nemško različico. Nemška palačinka ni klasična, tanka palačinka, ampak debela, puhasta, ki jo lahko obložiš s svojimi najljubšimi dodatki.

Če je kdo v družini alergičen na gluten, potem namesto klasične bele moke uporabi brezglutensko, lahko pa se tudi malo poigraš in namesto bele moke uporabiš pirino, namesto klasičnega mleka pa lahko poskusiš ovsenega, riževega, mandljevega. Za rezultat sicer ne odgovarjamo, saj sami še nismo eksperimentirali z zdravimi alternativami.

Palačinke na nemški način

Sestavine (za 6 oseb):

  • 1/4 skodelice masla (za namastitev)
  • 6 jajc, rahlo stepenih
  • 1 skodelica oz. 2,25 dl oz. 225 g večnamenske moke
  • 1 skodelica mleka
  • ščep soli

Priprava:

1. Pečico segrej na 175°C. Stopi maslo v srednje velikem pekaču ali ponvi, ki je primerna za peko v pečici in ga razmaži po celotni notranjosti.
2. V srednje veliki posodi zmešaj moko, mleko, jajca in sol. (Masi lahko dodaš različne dodatke, kot so na primer cimet, vanilijev ekstrakt, limonina lupinica, rezine jabolk,…) Zmes vlij v namaščen pekač.
3. Pecivo pečeš na srednji višini, 30-40 minut oz. toliko časa, da je skorjica obarva zlato-rjavo.
4. Palačinkasto pecivo postrežeš toplo. Preliješ ga lahko z javorjevim sirupom, medom, potreseš malo kokosa, mandljevih lističev ali pa ga postrežeš s kepico sladoleda, izbira je povsem tvoja.
Bonus: Namesto v klasičen pekač lahko testo vliješ tudi v pekač za muffine in okusen zajtrk za na pot je pripravljen!