Domov » Prehrana & Recepti » Recept: Palačinke na malo drugačen način

Recept: Palačinke na malo drugačen način

Prehrana & ReceptiRecepti
Recept: Palačinke na malo drugačen način
📷

Pisali smo že o najlažjih in najbolj zdravih palačinkah na svetu, zdaj pa ti predstavljamo sicer ne najbolj zdrave, ampak še bolj preproste in tako noro okusne palačinke (ki to pravzaprav niso), da jih absolutno moraš poskusiti! Če si ljubiteljica klasičnih palačink ali pa jih obožuje tvoj partner, mu za spremembo tokrat pripravi nemško različico. Če je kdo v družini alergičen na gluten, potem namesto klasične bele moke uporabi brezglutensko, lahko pa se tudi malo poigraš in namesto bele moke uporabiš pirino ter namesto klasičnega mleka ovsenega, riževega, kokosovega,… Za rezultat sicer ne odgovarjamo, saj same še nismo eksperimentirale z zdravimi alternativami. 😉 Če boš ti bolj pogumna od nas pa nam v komentarjih nujno sporoči, kako ti je pecivo uspelo!

Palačinke na nemški način

Sestavine (za 6 oseb):

  • 1/4 skodelice masla (za namastitev)
  • 6 jajc, rahlo stepenih
  • 1 skodelica oz. 2,25 dl oz. 225 g večnamenske moke
  • 1 skodelica mleka
  • ščep soli

Priprava:

1. Pečico segrej na 175 °C. Stopi maslo v srednje velikem pekaču in ga razmaži po celotni notranjosti.
2. V srednje veliki posodi zmešaj moko, mleko, jajca in sol. (Masi lahko dodaš različne dodatke, kot so na primer cimet, vanilijeva esenca, limonina lupinica, rezine jabolk,…) Zmes vlij v namaščen pekač.
3. Pecivo pečeš na srednji višini, 30-40 minut oz. toliko časa, da je skorjica zlato-rjave barve.
4. Palačinkasto pecivo postrežeš toplo. Preliješ ga lahko z javorjevim sirupom, medom, potreseš malo kokosa, mandljevih lističev ali pa ga postrežeš s kepico sladoleda, izbira je tvoja!
Bonus: Namesto v klasičen pekač lahko testo vlivaš tudi v pekač za muffine in okusen zajtrk za na pot je pripravljen!

Za zaključek pa še galerija slik, ob katerih se ti bodo zagotovo pocedile sline 😉