Zakaj je Oprah Winfrey tako skromno praznovala 70. rojstni dan

Oprah Winfrey je stara 70 let!

Bogatašinja je v ponedeljek, 29. januarja, uradno dopolnila okroglih 70 let.

V novem eseju, objavljenem na njeni spletni strani Oprah Daily, je Oprah pojasnila, zakaj se je odločila, da letos svojega rojstnega dne ne bo praznovala na “velik” način.

Zapisala je, da je čutila “takšen pritisk vseh svojih prijateljev, da bi naredila nekaj velikega, nekaj posebnega; imeti večerjo, zabavo ali kosilo – ali iti nekam, kot je spa, pohod, resort ali meditirati v Nepalu.”

“Vse sem premislila, upoštevala vse njihove predloge in končno naredila, kar je priporočil prijatelj Wintley. Rekel je: “Preveč si blagoslovljena, da bi se obremenjevala. Okusi dišave svojega izjemnega življenja,” je nadaljevala Oprah. “Spomnil me je na zadnjo vrstico ‘Ljubezen za ljubezen’, ene mojih najljubših pesmi Dereka Walcotta: ‘Sedi. Uživaj v svojem življenju.'”

Namesto da bi svoj rojstni dan praznovala z veliko zabavo ali potovanjem, je Oprah rekla, da doma uživa v miru in razmišlja o svojem življenju.

“Torej to počnem – brskam po starih dnevnikih, fotografijah, spominskih škatlah, se gostim, uživam in se čudim odkritju, bolečini, veselju in čudežnih 70 let odraščanja v žensko, kakršna sem,” je zapisala Oprah.

Kasneje v eseju je Oprah zapisala: “Kar praznujem ta rojstni dan (in nadaljne) praznujem je to, da je oseba, ki jo poznam, in delo, ki je bilo opravljeno, pomembno.”

“Pri mojih letih prepoznaš ganljivost minevajočega časa. Sedemdeset resonira in vam da zagotovo vedeti, da ni ostalo toliko let, kot ste jih že preživeli,” je dodala Oprah. “Z velikim zadovoljstvom sprejemam, da ne glede na to, koliko sonc je še ostalo, je bilo vsakokratno vzhajanje vredno.”

V ponedeljek zjutraj je Oprah delila tudi videoposnetek, na kateremteče na plaži z enim od svojih psov in prijateljico.

“Praznovanje 70 s tekom na plaži. #zdravjenajboljšedarilo. Hvala za vso rojstnodnevno ljubezen 🥳,” je Oprah zapisala na Instagramu.

Nekdanja voditeljica pa je v zadnjem času izgubila tudi ogromno kilogramov s pomočjo spremembe prehrane, rednih treningov in shujševalnega zdravila Ozempic. Izgleda zares izjemno!