Zdravo in slastno: Čokoladni rjavčki brez moke

Zdravo, čokoladno, enostavno in slastno!

Čokoladni rjavčki so odlični za zajtrk ali pa z dodatki za sladico. Ne vsebujejo ne moke ne laktoze ne oreščkov, pohvalijo pa se lahko z antioksidanti iz kakava, železom, magnezijem in vlakninami ter nizko vsebnostjo maščob.

Čokoladni rjavčki brez moke

Sestavine:

  • 2 1/4 skodelice (brezglutenskih) ovsenih kosmičev
  • 1/4 skodelice rjavega sladkorja (ali kokosovega, stevije, eritritola,…)
  • 1/2 skodelice nesladkane jabolčne čežane
  • 1 čajna žlička chia semen (neobvezno)
  • 1 jajce
  • 1 1/4 skodelice mandljevega/kokosovega/ovsenega (ali kravjega) mleka
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
  • 1-2 jedilni žlici presnega kakava v prahu
Zdravo in slastno: Čokoladni rjavčki brez moke
(Beaming Banana)

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 175°C.
2. Z oljnim sprejem predhodno namasti pravokotni pekač velikosti 22 x 28 cm.
3. V posodo stresi ovsene kosmiče in sladkor ter zmešaj.
4. Nato dodaj vse mokre sestavine in dobro premešaj.
5. Zmes prelij v pekač in enakomerno razporedi.
6. Pokrij z alu folijo in postavi v pečico za 15 minut.
7. Po pretečenem času odkrij in peci pe nadaljnjih 15 minut oziroma dokler ne izvlečeš iz peciva čistega zobotrebca.
8. Počakaj, da se pecivo nekoliko ohladi. Za zajtrk ga uživaj samostojno, za sladico pa mu dodaj kepico sladoleda ali zamrznjenega jogurta in prelij z javorjevim sirupom ali čokoladnim prelivom.