Zdravo in slastno: Recept za beljakovinski sladoled iz čičerike

Se sprašujete, kako pripraviti zdrav, okusen in z beljakovinami bogat sladoled? Ki je po vrhu vsega tudi veganski in brez sladkorja? Sestavina, na katero zagotovo niste še nikdar pomislili, da bi lahko bila glavna sestavina sladoleda, saj jo pogosteje dodajamo v solate ali iz nje pripravljamo humus, je v resnici idealna za pripravo zdravega in kremastega sladoleda. Čičerika je popolna rešitev za tiste, ki si želijo uživati v beljakovinskem sladoledu brez slabe vesti.

Z naravno sladkostjo datljev, kremastim mandljevim maslom, bogatim rastlinskim mlekom in aromatičnim vanilijevim strokom je ta sladoled prava poslastica za vaše brbončice. Čičerika pa ne doda le kremaste teksture, temveč tudi obilico beljakovin, ki so ključne za zdrav in aktiven življenjski slog.

Ta recept je odličen za vse, ki sledijo veganski prehrani, pa tudi za tiste, ki želijo preizkusiti nekaj novega in zdravega. Naj bo to poletna osvežitev ali hranljiv prigrizek po vadbi, ta beljakovinski sladoled vas bo navdušil s svojim okusom in hranilno vrednostjo.

Priprava je enostavna in hitra, rezultat pa je osvežujoča sladica, ki bo zagotovo postala vaš najljubši poletni prigrizek. Slasten recept je bil objavljen na Instagram profilu @epicmintleaves.

Recept za beljakovinski sladoled iz čičerike

Sestavine:

  • 1 (425 g) pločevinka čičerike (ali 1 1/2 (250 g) skodelice kuhane čičerike)
  • 10 mehkih datljev, brez koščic
  • 1/2 skodelice (150 g) mandljevega masla
  • 1/2 skodelice (120 ml) rastlinskega mleka
  • 1 vanilijev strok ali 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava:

1. Čičeriko speri pod vodo in odcedi ter stresi v multipraktik ali blender.
2. Dodaj datlje, mandljevo maslo, rastlinski mleko in sredico vanilijevega stroka.
3. Miksaj toliko časa, da nastane gladka krema.
4. Kremo preloži v posodo in postavi v zamrzovalnik.