Domov » Prehrana & Recepti » Zdravo in slastno: Visoko beljakovinski čokoladni muffini s čokoladnim polnilom

Zdravo in slastno: Visoko beljakovinski čokoladni muffini s čokoladnim polnilom

Prehrana & ReceptiRecepti
Zdravo in slastno: Visoko beljakovinski čokoladni muffini s čokoladnim polnilom
📷 From Jessica’s Kitchen

Na tak način bi pa z veseljem začela vsak dan, kajne?

Kaj praviš na to, da bi z enim muffinom zaužila le 90 kalorij, poleg tega pa kar 11 gramov beljakovin? Beljakovinski muffini z dvojno dozo čokolade so zagotovo sanjska poslastica za vse ljubitelje čokolade, poleg tega pa tudi za tiste, ki pazijo na vnos kalorij in ogljikovih hidratov, saj jih vsebujejo izredno malo (le 2,1 grama na muffin).

Idealna sladica za vse na ketogenski dieti in tudi za vse ostale, ki se radi posladkamo na zdrav način!

Visoko beljakovinski čokoladni muffini s čokoladnim polnilom

Sestavine (za 12 muffinov):

  • 4 merice (1 1/3 skodelice) beljakovinskega praška; okus čokolada
  • 1/2 skodelice eritritola
  • 1/4 skodelice kokosove moke
  • 1/4 skodelice nesladkanega kakava v prahu
  • 4 čajne žličke pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 skodelica + 1/4 skodelice nesladkanega mandljevega mleka
  • 125 g (nesladkane) temne čokolade; sesekljane
  • 4 jajčne beljake (ali lanena/chia jajca)
  • 4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

(Foodie Fiasco)

Priprava:

1. Predhodno segrej pečico na 175°C. Pekač za muffine namasti s kokosovim oljem.
2. V večji posodi zmešaj beljakovinski prašek, eritritol, kokosovo moko, nesladkan kakav v prahu, pecilni prašek in sol.
3. 1 skodelico mandljevega mleka zmešaj s 75 g sesekljane čokolade in segrej v mikrovalovni pečici (segrevaj eno minuto, premešaj in nato segrevaj v 15-sekundnih intervalih) ali na vodni kopeli.
4. Preostalo 1/4 skodelice mandljevega mleka zlij v drugo posodo in dodaj jajčne beljake ter vanilijev ekstrakt ter zmiksaj s kuhinjskim mešalnikom.
5. Mokre sestavine prelij k suhim in dobro premešaj.
6. Vdolbine pekača za muffine najprej napolni do polovice, potresi po masi 25 g sesekljane čokolade, nato z maso do vra napolni pekač za muffine in po vrhu posuj še preostanek (25 g) sesekljane čokolade.
7. Postavi v segreto pečico in peci 18-20 minut oziroma dokler ne izvlečeš čistega zobotrebca iz muffina (seveda moraš pri tem upoštevati stopljeno čokolado v sredini).
8. Vzemi iz pečice in počakaj, da se muffini nekoliko ohladijo.