Zimski okusi: Tiramisu vroča čokolada

Bogata in čokoladna tiramisu vroča čokolada, ki ima okus po tvoji najljubši sladici!

Tiramisu vroča čokolada

Sestavine:

  • 55 g temne čokolade
  • 1 jedilna žlica kakava v prahu
  • 1 čajna žlička koruznega škroba
  • 2-3 čajne žličke kokosovega sladkorja
  • ščepec soli
  • 1 dcl skuhane kave
  • 0,60 dcl žganja (ali temnega ruma)
  • 1 skodelica mleka
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije

Za preliv:

  • 4 jedilne žlice mascarponeja
  • 1/2 skodelice sladke smetane
  • 2 jedilni žlici sladkorja v prahu
  • 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • ščepec soli
  • kakav v prahu za posip
  • 2 baby piškota

Priprava:

1. Čokolado, kakav v prahu, koruzni škrob, sladkor in sol daj v manjšo kozico. Segrevaj in mešaj, dokler se čokolada povsem ne stopi.
2. Dodaj kavo, žganje in mleko. Mešaj, dokler ne začne tekočina brbotati, vendar ne vreti. Vmešaj še ekstrakt vanilije. Nalij v kozarce.
3. Stepaj mascarpone in sladko smetano, da nastanejo mehki vrhovi. Nato vmešaj še sladkor v prahu, vanilijo in sol ter stepaj, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi.
4. Vrečko za dekoracijo napolni s stepeno smetano in jo nanesi na vročo čokolado. Vstavi še baby piškote in potresi z malo kakava.
5. Postrezi takoj.

(Vir: Cookie Named Desire)