fbpx

Zimski recept: 4 topli smutiji za dobro jutro

Ali smutije piješ le v poletnih mesecih, ker te zjutraj lepo pohladijo, pozimi pa imaš za zajtrk raje toplo hrano in napitke? Danes ti predstavljamo štiri recepte za tople smutije, ki si jih boš pripravljala znova in znova.

Zimski smoothie jabolčna pita

Sestavine:

  • 1 rdeče jabolko; narezano na manjše kose
  • 2 jedilni žlici ovsenih kosmičev
  • 1/4 čajne žličke cimeta
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1/2 jedilne žlice javorjevega sirupa
  • 1 skodelica mleko po želji

Priprava:

1. Vse sestavine stresi v blender in zmiksaj v tekoče stanje.
2. Tekočino prelij v posodo na zmernem ognju. Kuhaj toliko časa, da se tekočina segreje, vendar ne sme zavreti. Občasno premešaj z metlico.
3. Prelij v kozarec in uživaj!

Čokoladno-kokosov zimski smoothie

Sestavine:

  • 1/2 banane
  • 1/4 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1 jedilna žlica arašidovega masla
  • 1 čajna žlička presnega kakava
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja (neobvezno)
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
  • 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 1 1/4 skodelice kokosovega mleka

Priprava:

1. Vse sestavine stresi v blender in zmiksaj v tekoče stanje.
2. Tekočino prelij v posodo na zmernem ognju. Kuhaj toliko časa, da se tekočina segreje, vendar ne sme zavreti. Občasno premešaj z metlico.
3. Prelij v kozarec in uživaj!

Zimski smoothie iz sladkega krompirja z ingverjem

Sestavine:

  • pire 1/2 sladkega krompirja
  • 1 jedilna žlica mandljevega masla
  • 1 jedilna žlica melase
  • 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1/2 čajne žličke ingverja
  • 1 skodelica mleka po izbiri
  • ščepec soli

Priprava:

1. Vse sestavine stresi v blender in zmiksaj v tekoče stanje.
2. Tekočino prelij v posodo na zmernem ognju. Kuhaj toliko časa, da se tekočina segreje, vendar ne sme zavreti. Občasno premešaj z metlico.
3. Prelij v kozarec in uživaj!

Chai-hruška zimski smoothie

Sestavine:

  • 1 skodelica mleka po izbiri, toplega
  • 2 vrečki chai čaja
  • 1 hruška; narezana na manjše kose
  • 1 jedilna žlica medu
  • 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 1/4 čajne žličke cimeta

Priprava:

1. Dve čajni vrečki namoči v toplo mleko. Počakaj, da se mleko ohladi.
2. Mlečni čaj prelij v blender ter dodaj vse ostale sestavine in zmiksaj v tekoče stanje.
3. Tekočino prelij v posodo na zmernem ognju. Kuhaj toliko časa, da se tekočina segreje, vendar ne sme zavreti. Občasno premešaj z metlico.
4. Prelij v kozarec in uživaj!