To živilo je skrivnost za popolno kožo, kot jo ima Victoria Beckham

Zasij kot Victoria!

Ko Victoria Beckham spregovori o svojih lepotnih navadah, jo pozorno poslušamo! V nedavnem intervjuju za The Edit je Beckhamova razkrila, da se njena skrivnost za brezhibno kožo začne v kuhinji. “V LA-ju imam svojega dermatologa dr. Harold-a Lancer-ja, ki je resnično izjemen. Poznam ga že leta – on je popolnoma preobrazil mojo kožo,” je izjavila zvezdnica. “V preteklosti sem imela velike težave s kožo in Harold mi je rekel: “Čisto vsak dan moraš jesti losos.” In sama sem mu začudeno odvrnila: “Res, vsak dan?” In on je potrdil: “Ja; za zajtrk, kosilo ali večerjo, uživati ga moraš čisto vsak dan.”

Uživanje lososa vsak dan se ti morda zdi malo pretirano, vse dokler ne ugotoviš, da obstaja znanstvena razlaga, ki vse to potrjuje.

Losos in ostale mastne ribe vsebujejo ogromno omega-3 maščobnih kislin, vitamina A in C. Ne samo, da so to ključne protivnetne sestavine in intenzivni kožni vlažilci, ampak so številne študije tudi pokazale povezavo med zdravo kožo in rednim uživanjem rib.

Študija, objavljena v reviji European Journal of Dermatology je pokazala, da so imeli tisti, ki so bili na ribji in zelenjavni dieti bistveno manj aken, kot tisti, ki tega niso uživali. Druge študije pa so celo pokazale, da te losos ščiti pred vsemi vrstami aken.

Torej, si za lososovo dieto?