Domov » Lepota & zdravje » 4 skrivnosti za obstojne kodre na vseh tipih las

4 skrivnosti za obstojne kodre na vseh tipih las

Lepota & zdravjeNega
4 skrivnosti za obstojne kodre na vseh tipih las
📷 Unsplash

Glede na enormne količine navijalk, kodralnikov in likalnikov v trgovinah, ki so namenjeni kodranju las bi si mislila, da zagotovo ni težko skodrati lase. Ja, skodrati jih morda res ni nobena umetnost, ampak ohraniti lase skodrane pa je nekaj povsem drugega. Zagotovo se ti je že ničkolikokrat zgodilo, da si lase skodrala, že čez pol ure pa od kodrov ni ostal niti “k”.

Na srečo obstaja nekaj enostavnih načinov, s katerimi bodo kodri veliko bolj obstojni in to ne glede na to, ali so tvoji lasje tanki in vedno izgledajo polizani ali pa zelo ravni in se nikakor nočejo skodrati.

 

Vedno uporabi izdelek!

Ko poskušaš lase postaviti v položaj, ki ni naraven, jim moraš pri tem vsekakor pomagati. Nikakor ne moreš pričakovati, da bo kodralnik ali likalnik sam po sebi delal čudeže. Uporabi kakšen izdelek! Najprej, pred uporabo vročih pripomočkov, moraš na lase nanesti zaščito pred toploto. Nato pa uporabi izdelek, ki obljublja obstojnost. Če so tvoji lasje že naravno valoviti, potem nanesi nanje peno, ki bo pripomogla k lepšim in dlje obstojnim kodrom. V kolikor pa so tvoji lasje ravni, boš potrebovala nekaj, kar obljublja zelo močno obstojnost, kakršni so na primer (tekoči) laki za lase. Zagotovo ni najbolj luksuzni izdelek, vendar bo vsekakor pomagal pri obstojnosti pričeske.

 

Spremeni temperaturo

Najboljši način, kako ohraniš lase, ki niso naravno skodrani v skodranem stanju je, da spremeniš temperaturo – iz vročega v hladno ali iz mokrega v suho stanje. Na primer, umiješ lase, jih osušiš z brisačo in naneseš izdelek za oblikovanje (peno). Lase nato naviješ na navijalke (nikar ne uporabljaj vročih kodralcev in likalnikov na mokrih laseh). Lase lahko nato pustiš, da se sušijo na zraku ali pa postopek sušenja pospešiš s fenom s toplim zrakom in zaključiš z mrzlim zrakom. Še en postopek pa je, da vlažne lase posušiš s fenom in nato suhe lase oviješ v vroče navijalke ter jih pustiš toliko časa na laseh, da se popolnoma ohladijo.

 

Počakaj, da se ohladijo

Ena od največjih napak, ki jo delamo pri ustvarjanju dolgotrajnih kodrov s pomočjo kodralnika ali likalnika je, da kodrov v vročem stanju ne fiksiramo ter jih nato pripete puščamo ohlajati. Ta način je še zlasti primeren za tanke in fine lase ter goste in težke. Torej, po vsakem kodranju pramena, le-tega zapni ob lasišče in ga pusti ohlajati v takšnem stanju. Postopek ohlajanja lahko pohitriš tako, da pripete kodre nekaj minut fenaš s hladnim zrakom. Kodre razpni in razčeši s prsti šele, ko bodo popolnoma ohlajeni. Na ta način bo pričeska trajala vsaj dvakrat dlje.

 

Navijalke pusti v laseh čim dlje

Vroče navijalke so odlične za ustvarjanje spoliranega videza “starega Hollywooda”, ki zahteva velike in čvrste kodre. Za takšen videz moraš vroče navijalke v laseh pustiti toliko časa, da se popolnoma ohladijo – eno uro ali še dlje – in ne le 20 minut, še zlasti pa če so tvoji lasje gosti in dolgi. Na koncu pa nikar ne pozabi kodrov fiksirati še z malo laka za lase.