Domov » Lepota & zdravje » Skrivnostni vojaški trik, ki ti pomaga zaspati v dveh minutah

Skrivnostni vojaški trik, ki ti pomaga zaspati v dveh minutah

Lepota & zdravjeZdravje
Skrivnostni vojaški trik, ki ti pomaga zaspati v dveh minutah
📷 Sydne Style

Trik, ki dejansko deluje!

Spanje je ključnega pomena, da se telo lahko samo obnovi, oskrbi z energijo in izboljša dobro počutje ter telesno in duševno zdravje. Premalo kvalitetnega spanca je bilo celo povezano s kardiovaskularnimi težavami, depresijo in prezgodnjo smrtjo.

Ampak, kaj pa če imaš resne težave s tem, da enostavno ne moreš zaspati? Odgovor na to vprašanje ima ameriška vojska. Obstaja posebna tehnika, ki jo uporabljajo ameriške oborožene sile, ki ti lahko pomaga zaspati v manj kot dveh minutah.

Metodo je razvila ameriška vojaška šola za pilote US Navy Pre-Flight School, da bi vojaški piloti dobili zelo potreben počitek. Nova tehnika pa je omogočila, da so vojaki zaspali v vseh pogojih, v kakršnemkoli okolju, čez dan ali zvečer, v manj kot dveh minutah. Po šestih tednih poskusne prakse je bila stopnja uspešnosti 96-odstotna. Spali so celo v primeru prisotnosti hrupa v ozadju.

 

Kako zaspati v dveh minutah:

1. Dihaj počasi in globoko, sprosti mišice v obrazu. Odpravi napetost v čelu, čeljustih in okoli oči.

2. Sprosti telo. Začni z rameni, spusti jih čim nižje. Nato sprosti zgornji in spodnji del roke na eni strani in nato še na drugi.

3. Medtem ko globoko vdihuješ in počasi izdihuješ, sprosti zgornji del telesa in sprosti napetost v nogah – od stegen do stopal.

4. Ko je tvoje telo v celoti sproščeno 10 sekund, moraš vse odmisliti. To lahko narediš na različne načine:

  • Predstavljaj si, da ležiš v kanuju na mirnem jezeru z modrim nebom nad sabo.
  • Predstavljaj si, kako ti je toplo in udobno, ko ležiš v viseči mreži v zatemnjeni sobi.
  • V glavi si 10 sekund izgovarjaj “ne misli, ne misli, ne misli,…”.

Ko si fizično sproščena in je tvoj um prazen najmanj 10 sekund, boš v trenutku zaspala. Vojaška metoda, vsekakor vredna poskusa!