4 stvari, ki ti jih sporoča tvoja koža

O tvojem zdravju in slabih navadah…

Natačnen ogled kože lahko razkrije marsikaj. Kot največji organ našega telesa – in tudi najbolj izpostavljen – koža služi kot zaščitni ‘ovoj’, ponuja pa tudi vpogled v naše splošno zdravje in navade. To so štiri pogoste stvari, na katere moraš biti pozorna, razlagamo pa ti tudi, kako jih (po)zdraviti.

1. Če je tvoja koža pod očmi suha, ne piješ dovolj vode. Dehidracija povzroča, da tvoja koža – še zlasti delikaten predel okoli oči – postane izsušena in zgubana. Na srečo je rešitev zelo preprosta: popij več vode. Naj ti bo cilj popiti vsaj liter in pol vode na dan in kmalu boš opazila, da je tvoja koža veliko bolj gladka in napeta.

2. Če je tvoje čelo bolj mastno kot običajno, kožo prevečkrat čistiš. Ja, tudi to je možno, sploh v toplejših in bolj prepotenih mesecih. Koža večine ljudi ne prenese čiščenja več kot enkrat dnevno, saj je v nasprotnem primeru odstranjene preveč maščobe, kar povzroči kontra efekt in koža zato začne proizvajati še več maščobe. Zjutraj si zato kožo umij zgolj z vodo, zvečer pa z nežnim čistilnim sredstvom.

3. Če imaš izbruhe mozoljev okoli ust, se z rokami preveč dotikaš kože. Kar se zdi kot neškodljiva navada, je lahko glavni vzrok za te nadležne mozolje (in bakterijske okužbe) na spodnjem delu obraza. Ko se naslednjič nezavedno naslanjaš na roko ali božaš, se spomni na bankovec, ki si ga malo prej potegnila iz denarnice (in na vse ostale ljudi, ki so se ga dotaknili pred teboj).

4. Če so tvoja lica hrapava kot smirkov papir, si se zelo verjetno nahajala v kraju, kjer imajo onesnaženo ozračje. Daljši stik z zrakom v mestih lahko povzroči, da koža (še posebej na področju lic) izgleda pusta, na dotik pa hrapava. Problem tretiraj z dvojnim pristopom: vsako jutro pod kremo z zaščitnim faktorjem nanesi antioksidantni serum in poskrbi, da vsak večer pred spanjem dobro očistiš obraz.

Preberi si tudi:
Ti lahko nekajminutno visenje z glavo navzdol pomaga do mladostne kože - Modna.si

Ali ti lahko nekajminutno visenje z glavo navzdol pomaga do mladostne kože?

Enostaven pomlajevalni trik, ki ga lahko vključiš v svojo jutranjo ali večerno rutino! Včasih se zdi, da kar ni in ni konca temu, kaj so ljudje pripravljeni narediti…