Ali ti lahko nekajminutno visenje z glavo navzdol pomaga do mladostne kože?

Enostaven pomlajevalni trik, ki ga lahko vključiš v svojo jutranjo ali večerno rutino!

Včasih se zdi, da kar ni in ni konca temu, kaj so ljudje pripravljeni narediti samo zato, da bi odkrili vrelec mladosti. Ne glede na to, ali spadaš med mlajšo ali starejšo generacijo, za številne je čista in gladka koža osnova lepote in si želijo kože, ki kar žari.

Kvalitetna rutina nege kože je nujna, saj nahrani največji organ v telesu; piling in vlaženje sta ključnega pomena, ko gre za preprečevanje in boj proti drobnim linijam, gubam in izbruhom mozoljev. Nekateri ljudje prisegajo na injekcije s polnili, vključno z botoksom in drugimi obraznimi polnili, ki se jih nekateri poslužujejo že v svojih dvajsetih letih.

Vendar pa se ti ni treba zateči k dragim izdelkom ali invazivnim postopkom, da bi imela lepo kožo. Pravzaprav obstaja en trik, ki ti lahko pomaga izboljšati kožo in ga lahko preprosto izvajaš v zasebnosti svojega doma, poleg tega pa je povsem zastonj. Po mnenju ene strokovnjakinje za lepoto je vse, kar moraš narediti, viseti nekaj minut z glavo navzdol.

Visenje z glavo navzdol lahko poveča prekrvavitev kože

Visenje z glavo navzdol za mladostno kožo - Modna.si
Visenje z glavo navzdol za mladostno kožo (Foto: Envato Elements)

Čeprav se sliši ekstremno, obstajajo znanstveni razlogi za visenje z glavo navzdol, da bi učvrstila kožo obraza. V podkastu Well + Good je znana estetičarka Renée Rouleau pojasnila, kako lahko ta trik izboljša kožo.

“Vsak večer, preden grem spat, visim z glavo navzdol dve minuti, da omogočim pretok krvi v obraz – da celicam prinesem kisik in cirkulacijo ter nova hranila,” je razkrila Renée. “To je moj mali brezplačen nasvet, ki te nič ne stane. Za dve minuti visi z glavo navzdol.”

Boljša prekrvavitev in cirkulacija vodita k temu, da telo absorbira več hranilnih snovi in vitaminov ter ima dostop do krvi, bogate s kisikom. Da bi koža izgledala najbolje, potrebuje ustrezno prehrano in hidracijo, tako da lahko povečan pretok krvi pomaga izboljšati videz kože.

Preberi si tudi:
Lepota: 6 življenjskih nasvetov proti staranju

Lepota: 6 življenjskih nasvetov proti staranju

Drage kreme, geli, olja in serumi lahko delajo čudeže na naši koži, vendar pa lepota ni vedno povezana z denarjem. Če v svojo vsakdanjo rutino vnesemo nekaj navad,…