Domov » Lepota & zdravje » 4 super načini, da ti matirana šminka ne bo izsušila ustnic

4 super načini, da ti matirana šminka ne bo izsušila ustnic

Lepota & zdravjeLičenje
4 super načini, da ti matirana šminka ne bo izsušila ustnic
📷 Kandee Johnson

Mat šminke so trenutno zelo v trendu, vendar pa je lahko nošenje take šminke na ustnicah precej frustrirajoče. Zagotovo se ti je že kdaj zgodilo, da si po zgolj nekaj urah mat šminke na ustnicah ugotovila, da izgledajo suhe in razpokane? Na srečo obstaja nekaj odličnih korakov, ki jih narediš pred nanosom mat šminke, s katerimi ohraniš ustnice navlažene in gladke od jutra do večera.

Piling

Piling ni pomemben zgolj za obraz in telo – suha koža na ustnicah lahko mat odtenke šmink naredi popolnoma neprivlačne na pogled. Ustnice preprosto spilingiraj z mehko zobno ščetko ali pa s preprostim domačim sladkornim pilingom.

Vlaženje

To je sicer najbolj logičen korak, ampak lahko pri njem tudi najbolj zafrkneš. Zelo vlažilen balzam nanesi na ustnice že zelo zgodaj pri lepotni rutini (takoj po kremi na obrazu), da se ima čas vpiti in oskrbeti ustnice z vsemi koristimi snovmi, preden naneseš nanje šminko. V nasprotnem primeru bo tvoja mat šminka izgledala preveč kremasta (in nič kaj matirana), ko se bo pomešala z balzamom.

Črtalo za ustnice

Čeprav ti črtalo na ustnicah morda pričara nekaj strašnih prebliskov iz 90-ih let, pa ga je zelo pametno uporabiti. Odtenek naj se ujema z barvo tvojih ustnic, z njim pa obrobi in pobarvaj kar cele ustnice. Na ta način boš ustvarila dobro podlago za šminko, ki se bo obdržala dlje časa na ustnicah.

Popivnaj

Po nanosu šminke, ustnice popivnaj z robčkom ali papirnato brisačko. Tako boš odstranila morebitni odvečni nanos, ki bi povzročal razpoke ali grudice, v primeru, da bi se ustnice tekom dneva preveč izsušile.

Ja, že res, da je kar nekaj dela, ampak popolne matirane ustnice od jutra do večera? Popolnoma vredno truda in časa!