5 presenetljivih in učinkovitih sestavin, ki zelo pospešijo rast las

Kupljeni tretmaji za hitrejšo rast las ne učinkujejo vedno, zato se je velikokrat bolje obrniti na domača sredstva. Spoznaj 5 presenetljivih in učinkovitih sestavin, ki bodo pospešile rast tvojih las.

1. Bučno olje
Bogato z omega-3 maščobnimi kislinami in ostalimi za srce zdravimi maščobami, ti olje iz bučnih semen pomaga do daljših las. Za hitrejšo rast las naj bi bilo dovolj že uživanje 400 miligramov bučnega olja na dan, vsak dan. Zelo priporočljivo pa je tudi za ljudi z alopecijo, saj spodbuja rast izpadlih las.

2. Kapsule s tocotrienolom
Tocotrienol je oblika vitamina E in bogat antioksidant, ki lahko zgosti tvoje lase. Dnevno uživanje prehranskih dodatkov s 100 miligrami tocotrienola izjemno pospeši rast las.

3. Olje poprove mete
Nanašanje eteričnega olja poprove mete na lasišče je učinkovit način spodbujanja rasti las. Olje poprove mete vmešaj v šampon ali pa ga samostojno vmasiraj v lasišče pred šamponiranjem. Po štirih tednih redne uporabe bi že morala opaziti vidne rezultate.

4. Morski prehranski dodatki
Dober potencial za hitrejšo rast las, še posebej pri ženskah, kažejo tudi morski prehranski dodatki (ribje olje, alge itd.). Takšni dodatki so bogati z beljakovinami in esencialnimi omega-3 maščobnimi kislinami ter ne vsebujejo škodljivega živega srebra in ostalih toksinov.

5. Topični melatonin
Melatonin, naravni hormon, ki ga proizvaja tvoje telo, je na voljo tudi v obliki prehranskega dodatka, ki ti lahko pomaga do daljših las. Topična uporaba melatoninske raztopine lahko zakasni redčenje las tako pri ženskah kot tudi moških, pomaga pa tudi pri hitrejši rasti las.

Ne spreglej tudi recepta za domačo hranilno maska za sijoče lase iz samo 2 sestavin in kako zravnati lase brez uporabe toplote!