Kako zravnati lase brez uporabe toplote

Najbolj pogost nasvet, ki ga stilisti svetujejo damam s poškodovanimi in lomljivimi lasmi je, da lase čim manj obremenjujejo z vročino. Precej lažje reči, kot pa to upoštevati, kajne? Na našo srečo pa obstaja nekaj strateških načinov, s katerimi bodo tvoji lasje bolj gladki in bolj ravni brez uporabe likalnikov in vročega zraka iz sušilca za lase.

1. Začni uporabljati ustrezni šampon in balzam
Če si želiš gladke in ravne lase, potem bi morala najti šampon in balzam, ki vsebujeta ti dve besedi na embalaži. Želiš si nekaj kremastega in vlažilnega – tudi to naj bo omenjeno kje v opisu izdelka.

2. Uporabi kremo ali serum za glajenje
Po umivanju, iztisni iz las čim več vlage kot le lahko, nato pa nanesi kremo za glajenje od sredine dolžine do konic. Če imaš tanke lase pa posprejaj malo lahkega balzama brez izpiranja po celotni dolžini las in nanesi serum ali olje samo na konice.

3. Posuši lase s hladnim zrakom iz sušilca za lase
Hladna nastavitev na fenu ti dejansko lahko zelo pomaga pri hitrejšem in bolj gladkem izgledu las brez poškodb. Šobo sušilca usmeri navzdol, hkrati pa lase gladi s krtačo.

4. Pomagaj si z ogromnimi navijalkami
Dame z daljšimi lasmi imajo precej koristi od uporabe ogromnih navijalk. Potem, ko umiješ in z brisačo osušiš lase, zavij enako velike pramene okoli navijalk in jih s sponko pritrdi ob glavo. Ko so lasje popolnoma suhi, lase osvobodi navijalk in občuduj to popolno pričesko.

5. Vedno zaključi s serumom ali sprejem/lakom proti skrepanim lasem
In nenazadnje, zaščiti svoje lase pred zunanjimi vplivi s serumom ali lakom proti skrepanim lasem, saj boš s tem preprečila, da bi tekom dneva postali puhasti.

Ne spreglej tudi, katera živila ženske s čudovitimi lasmi redno uživajo in kako bi morala negovati svoje lase, če so mastni, konice pa suhe!