9 živil, ki jih ženske s čudovitimi lasmi redno uživajo

Zdravi in sijoči lasje ne bodo šli nikoli iz mode!

Obstaja ogromno prehranskih dodatkov, ki obljubljajo zdrave in sijoče lase. Ampak obstaja skrivnost: ženskam s čudovitimi lasmi ni potrebno jemati dodatke, saj preprosto uživajo pravo vrsto hrane.

Namesto zapravljanja denarja za drage tablete in vitamine, je vse kar moraš narditi, da spremeniš svojo prehrano. Torej, katera živila bi morala za zdrave in sijoče lase redno umestiti na svoj meni?

Mandljevo maslo

Mandljevo maslo (ali mandlji) je eno od najboljših živil za zdrave lase. Mandlji vsebujejo številne hranilne snovi, ki spodbujajo rast zdravih las, kot so beljakovine, zdrave maščobe in vitamini. Še posebej pa je za ohrajanje močnih in zdravih las zaslužen vitamin E, ki ga je v mandljih precej.

Mandarine

Mandarine so polne vitamina C, zaradi katerega telo lažje absorbira železo. Vitamin B12 v mandarinah pa spodbuja rast las, zmanjšuje izpadanje las in upočasni proces staranja.

Špinača

Še eno ključno živilo za svetleče pramene je špinača, ki je super živilo, saj vsebuje vitamin A, železo, beta karoten, folat in vitamin C. Vsa našteta hranila delujejo skupaj za ohranjanje močnih las in zdravega lasišča. Špinača pa vsebuje tudi sebum, ki deluje kot naravni balzam za lase.

Losos

Skrivnost sijočih las? Uživanje lososa. Je poln zdravih omega-3 maščobnih kislin, ki spodbujajo rast las in jih ohranjajo sijoče in močne. Ne spreglej pa tudi, zakaj nanj prisega Victoria Beckham!

Cimet

Cimet je znan po tem, da izboljšuje cirkulacijo, ki dovaja kisik in hranilne snovi do lasnih foliklov.

Grški jogurt

Če si želiš zdrave lase, potem bi moral biti grški jogurt tvoj nov najljubši prigrizek. Grški jogurt je poln vitamina B5, ki pomaga k bolje prekrvavljenemu lasišču in rasti las. Poglej, kako preprosto ga iz navadega jogurta narediš kar sama doma.

Jajca

Poleg beljakovin in železa so jajca bogata tudi z biotinom. Biotin je B vitamin, ki pomaga ohranjati tvoje lase in nohte močne.

Puste beljakovine

Ko ne zaužiješ dovolj beljakovin, se rast las upočasni, stari lasje pa hitreje odpadajo, kar se lahko povzroči bolj redke lase. Puste beljakovine lahko zaužiješ s piščancem, ribo, govedino ali svinjskim hrbtom. Si vegetarijanka? Preveri, kateri so najboljši nemesni viri beljakovin.

Sladek krompir

Sladek krompir je poln beta karotena, ki ščiti lase pred izsušenostjo in pustimi lasmi ter stimulira žleze na lasišču, da proizvajajo oljni fluid imenovan sebum.

Guava

Si želiš zaužiti ekstra dozo vitamina C? Privošči si malo guave. Tropsko sadje ima štiri- do petkrat več vitamina C kot pomaranče. Vitamin C je ključen za gladke in močne lase.