5 protivnetnih sladic, ki ti pomagajo hujšati

Sladkarije in hujšanje resda, v večini primerov, ne gredo z roko v roki, ampak če pa izbereš prave, pa lahko izgubiš tudi kakšen kilogram.

Ljudje smo, vsaj večina, po naravi sladkosnedni in če poskušamo to našo sladkosnednost zatreti, nam to lahko povzroči frustracije, zato je veliko bolje, da si občasno privoščimo bolj zdrave sladice, ki vsebujejo manj kalorij in sladkorja, a prav tako potešijo željo po sladkem.

Spoznaj 5 sladic, ki si jih lahko privoščiš brez slabe vesti.

Sadne lučke

Sadne lučke, ki so narejene le iz sadja, so običajno nizkokalorične in lahko vsebujejo vitamine in minerale – da niti ne omenjamo, da so odlične za ohladitev v vročih poletnih dneh.

Nekatere sadne lučke, kupljene v trgovini, vsebujejo sadni sok in več sladkorja, kot je potrebno, zato vedno preveri sestavine. Lahko pa sadne lučke preprosto narediš tudi sama doma s sestavinami, kot so jagode, breskve, med in grški jogurt.

Preberi si tudi:
Poletni okusi: Osvežujoče sladoledne lučke z okusom lubenice in kivija

Poletni okusi: Osvežujoče sladoledne lučke z okusom lubenice in kivija

Sladoledne lučke z okusom lubenice in kivija so izjemno osvežujoče, nizkokalorične in narejene 1, 2, 3, poleg tega pa zanje potrebuješ le tri sestavine. Za najbolj okusne lučke…

Chia puding

Je bogat, kremast in poln beljakovinskih chia semen, ki vsebujejo tudi nasitne vlaknine. Prav tako je preprost za izdelavo. Za chia puding potrebuješ samo tri sestavine plus dodatke po želji:

  • chia semena
  • mandljevo mleko
  • med ali drugo sladilo po želji
  • dodatek: mandljevo maslo, kakav, kokos itd.
Preberi si tudi:
Slastno in zdravo: Instantni čokoladni chia puding

Slastno in zdravo: Instantni čokoladni chia puding

Klasični chia pudding je potrebno pripraviti nekaj ur (najbolje pa celo noč) prej. Če si se tudi ti naveličala čakanja, ti danes predstavljamo recept za instantni chia puding,…

Maslo iz oreščkov + sadje

Maslo iz oreščkov, kot je mandljevo ali arašidovo maslo, je bogat vir beljakovin in zdravih maščob, zaradi katerih boš še ure in ure sita. Na rezine nareži zeleno, jabolko, banano ali katero drugo sadje po želji in ga namaži z malo masla iz oreščkov za hranljiv, kremast in okusen prigrizek.

Temna čokolada

Rahlo grenka, rahlo sladka, z neverjetno bogati teksturo, je temna čokolada odlična zdrava sladica. Čokolada z vsebnostjo kakava 60 odstotkov ali več vsebuje več antioksidantov, vitaminov in mineralov – ter manj sladkorja – kot mlečna čokolada.

Preberi si tudi:
Čokoladna dieta: Ali lahko shujšaš z uživanjem čokolade?

Čokoladna dieta: Ali lahko shujšaš z uživanjem čokolade?

Dieta deluje po principu, da prelisičiš svojo sladkosnednost in telo navadiš na nizko raven sladkorja. Izguba teže je na seznamu novoletnih zaobljub številnih med nami, še zlasti po…

Jogurt z borovnicami

Posladkaj zdrav grški jogurt z borovnicami, bogatimi z antioksidanti, in malo medu ter uživaj v kremni sladici, ki je tudi vir probiotikov, ki ohranjajo črevesje uravnoteženo in lahko preprečuje nalaganje trebušne maščobe.