5 razlogov, zakaj bi moral vsak imeti arašidovo maslo v kuhinji

Arašidovo maslo je eno izmed najbolj priljubljenih masel iz oreščkov na svetu. Poleg slastnega okusa pa ima tudi številne koristi za zdravje. Beri naprej in izveš pet razlogov, zakaj bi moral vsak med nami imeti arašidovo maslo v svoji kuhinji.

Je bogat z beljakovinami

Arašidovo maslo je bogato z beljakovinami, zaradi česar je odlična izbira za tiste, ki si želijo povečati vnos beljakovin v svoji prehrani. Beljakovine so pomembne za rast in obnovo mišic, zato je pomembno, da vsak dan zaužijemo dovolj beljakovin.

Je vir zdravih maščob

Arašidovo maslo je bogato z zdravimi maščobami, kot so mononenasičene in polinenasičene maščobe, ki pomagajo ohranjati zdrav holesterol in zmanjšujejo tveganje za srčno-žilne bolezni. Z uživanjem arašidovega masla lahko torej izboljšaš zdravje svojega srca.

Preberi si tudi:
Domače arašidovo maslo - Modna.si

Naredi sama: Zdravo arašidovo maslo

Ko ti kdo omeni arašidovo maslo, verjetno najprej pomisliš na Američane, ki so naravnost obsedeni z njim. Dodajajo ga resnično povsod, saj so mnenja, da je vsaka jed…

Je vir vitaminov in mineralov

Arašidovo maslo je bogato z vitamini in minerali, kot so vitamin E, železo, magnezij in kalij. Ti vitamini in minerali so ključni za ohranjanje zdravega telesa, saj pomagajo pri vzdrževanju imunskega sistema, preprečujejo anemijo in izboljšujejo zdravje kosti.

Pomaga pri hujšanju

Čeprav arašidovo maslo zaradi maščob vsebuje kar nekaj kalorij, ti kljub temu lahko zelo pomaga pri hujšanju. Vsebuje namreč beljakovine in vlaknine, ki poskrbijo za daljši občutek sitosti, kar pomeni, da manj hrepenimo po prigrizkih in posledično zaužijemo manj kalorij.

Arašidovo maslo - Modna.si
Arašidovo maslo (Foto: Envato Elements)

Je vsestranski namaz

Arašidovo maslo pa je tudi odličen namaz na kruhu, palačinkah, dodatek v smutijih in ostalih jedeh. Lahko ga uporabimo tudi pri pripravi različnih sladic ali pa slanih jedi. Ker je tako vsestranski, je odlična izbira za tiste, ki želijo v svojo prehrano vključiti več vlaknin in beljakovin.

Preberi si tudi:
Riževi krekerji s čokolado, banano, arašidovim maslom - Modna.si

Hitro in zdravo: Krekerji z banano, čokolado in arašidovim maslom

Zdrava malica, prigrizek ali sladica, ki je ekspresno hitro narejena – v le 2 minutah, poleg tega pa jo tudi zelo enostavno zapakiraš in vzameš s seboj v…