5 trikov, kako se znebiš mastnih las

Ne glede na to, ali si se rodila s takim tipom las ali pa je za povečano mastenje lasišča kriva tvoja ljubezen do pokrival, mastni lasje ne pripomorejo ravno k lepemu izgledu, četudi imaš popoln make up in dodelan stajling.

Kako se lahko predstavljaš svetu v svoji najlepši luči, ko pa imaš občutek, da so tvoji lasje bolj mastni od pice? Dobra novica je, da ti ni potrebno več trpeti nedostojanstva mastnih las. Sledi 5 enostavnih (in briljantnih) trikov za mastne lase, ki ti bodo pomagali ukrotiti maščobo na lasišču.

Brezbarvni puder je tvoj rešitelj, ko nisi doma

Kolikokrat se ti je že to zgodilo: hodiš po opravkih, ko se nenadoma zagledaš v ogledalu in ugotoviš, da glava izgleda kot mastna krogla. Čeprav verjetno ne nosiš s seboj suhega šampona v spreju, si lahko pomagaš tako, da si na lasišče in po laseh potreseš malo brezbarvnega pudra v prahu, ki ga drugače uporabljaš za obraz. Olje vpije enako dobro kot suhi šampon in glede na to, da je puder fino mlet, ne boš imela zaradi njega nobenih belih flekov. Plus, nikoli več ti ne bo treba razmišljati o tem, ali bi v torbico dala še suhi šampon – kakšen izdelek manj v torbici je vedno dobrodošla stvar, a ne?

Ne pretiravaj s suhim šamponom

Čeprav se ti morda zdi, da bo veliko suhega šampona naredilo tvojim lasem ogromno koristi, žal temu ni tako, saj ti preveč suhega šampona lahko obteži lase, zaradi česar pa ne izgledajo niti približno zveže umiti. Izdelek kot je suhi šampon, ti kaj hitro lahko tudi izsuši lasišče, ki pa bo zaradi pomanjkanja olj le-tega proizvajalo še več. Torej, proizvod, ki ti je lahko v veliko pomoč, ti hkrati lahko tudi povzroča težavo, ki jo želiš z njim odpraviti. Seveda samo v primeru, če ga nanašaš preveč in prepogosto. Zato uporabljaj šampon po pameti. Namesto, da ga direktno sprejaš na lase in po nesreči naneseš preveč, ga raje posprejaj malo na prste in pojdi z njimi skozi lase, najbolj pa se osredotoči na lase pri lasišču in ne na lasišče. Prav tako lahko suhi šampon posprejaš na krtačo za lase in se počešeš. Tako boš lase lepo osvežila in ne izsušila.

Preberi si tudi:
Suhi šampon: Trik, ki bo popolnoma preobrazil izgled tvojih las!

Suhi šampon: Trik, ki bo popolnoma preobrazil izgled tvojih las!

Suhi šampon je iznajdba, ki je rešil že marsikatero pričesko – saj veš tista zgodnja jutra, ko si na vsak način želiš iz neumitih las ustvariti lepo pričesko,…

Kodri so tvoji zavezniki

Kodrasti, voluminozni lasje - Modna.si
Kodrasti, voluminozni lasje (Foto: Holiak / Freepik)

Najboljša stvar, ki jo lahko narediš je, da prenehaš uporabljati ravnalec za lase. Zakaj? Ker bolj kot so tvoji lasje ravni, bolj so polizani in hitreje pridejo v stik z maščobo na lasišču. Kodri pri lasišču bodo tvoje lase dvignili stran od lasišča in ti se bodo prav zaradi tega kasneje zmastili. Prav tako je za kodranje na k mastenju nagnjenih laseh bolje uporabljati vroče navijalke, kot pa kodralnike, saj lahko z navijalkami ustvariš več volumna pri lasišču.

Sama naredi čistilni šampon za barvane lase

En od najboljših načinov odpravljanja mastnih las je uporaba čistilnega šampona, razen če imaš pobarvane lase, seveda. Čistilni šamponi so veliki sovražniki barvanih las, saj barva zaradi njih hitreje bledi in kdo si sploh želi tega? Zato namesto uporabe takega šampona, v svoj običajen šampon vmešaj zdrobljen aspirin in mešanico vtri v mokre lase. Salicilna kislina bo očistila tvoje lase (in lasišče), hkrati pa z lase ne bo odstranila barve.
Bonus nasvet: Tudi jabolčni kis je odlično sredstvo za mastne lase. Dve žlici jabolčnega kisa zmešaj s skodelico tople vode. Potem, ko si si lase umila s šamponom, mešanico polij (ali pa jo prelij v stekleničko s sprejem in posprejaj) po laseh in je ne izpiraj. Vonj na laseh je malo poseben, ampak so rezultati odlični.

Temeljito speri

Če se ti stalno masti samo en del lasišča (na primer zadnji del glave), je lahko razlog ta, da šampon in balzam ne spereš dovolj dobro z las. Če ti bo lažje, lase razdeli na štiri dele in se pri spiranju posveti vsakemu posebej.
Bonus nasvet: Tudi spiranje z mrzlo vodo čisto na koncu dela čudeže, saj se lasje precej manj mastijo. Res ni najbolj prijeten občutek, sploh v hladnejšem delu leta, ampak rezultati so neverjetni. Poskusi, ne bo ti žal.

Preberi si tudi:
Čop brez elastike - Modna.si

Lepotni trik: Kako iz las narediti čop brez elastike

Se ti je že kdaj zgodilo, da si si želela speti lase, vendar nisi imela pri roki elastike? Od zdaj naprej to ne bo več težava, saj lahko…