fbpx

6 dejstev, ki jih vedo le največji oboževalci Taylor Swift

Taylor Swift je ena najslavnejših oseb na svetu, vendar pa obstaja veliko stvari o njej, ki jih mnogi oboževalci verjetno ne vedo.

Najbolj predani Swiftiji verjetno vedo vse o njej, priložnostni poslušalci njenih pesmi pa skoraj zagotovo ne vedo vseh teh dejstev.

Na primer, ali veš, po kom je Taylor dobila ime? Ali veš, da ima brazgotino na nogi? In da je botra otroku ene zvezdnice?

1. Taylor je poimenovana po legendarnem pevcu Jamesu Taylorju!
James je za Stereogum povedal: “[Taylor] mi je povedala, da sta bila njena mama in oče res zelo velika oboževalca moje glasbe in res me je navdušilo dejstvo, da je dobila ime po meni. Očitno to ni bila njena izbira, bila je od njene mame in očeta, a vseeno se mi zdi odlična povezava.”

2. Pri komaj 14 letih je napisala 400 strani dolg roman
Ko je bila stara komaj 14 let, je Taylor napisala 400-stranski roman z naslovom A Girl Named Girl, ki je govoril “o materi, ki si želi sina, a ima namesto tega dekle”, poroča GQ.

“Ampak od takrat sem odkrila glasbo in to je oblika pisanja, ki me najbolj navdihuje. Ne pomeni, da ne bi razširila medijev in načinov, ki jih izberem za pisanje,” je povedala za Associated Press. “Kaj če na koncu napišem scenarij ali knjigo, ali knjigo poezije ali kaj podobnega? To bi bilo tako neverjetno. Želim si, da se to zgodi.”

3. Taylor piše pod psevdonimom
Čeprav ga je uporabila le enkrat, je Taylor napisala pesem pod imenom Nils Sjoberg.
Taylor je sodelovala z bivšim fantom Calvinom Harrisom pri pesmi “This Is What You Came For” za Rihanno. Sprva svetu ni povedala, da je soavtor pesmi, a oboževalci so sčasoma ugotovili, da je Nils ona.

4. Taylor ima na nogi brazgotino zaradi incidenta s pištolo za vroče lepilo
Med nastopom v oddaji The Tonight Show Starring Jimmy Fallon je Taylor razkrila: “Na nogi imam to brazgotino in to je zelo vidna brazgotina, ki jo imam že od svojega 10. ali 11. leta in vsi me vedno sprašujejo o njej … na koncu jim povem. In sprva sem ljudem govorila, da je to nekaj običajnega, ko sem bila stara 10 let, sem sedela na podstrešju in delala gradove iz palčk od sladolednih lučk ter uporabljala industrijsko izjemno močno pištolo za vroče lepilo, ker sem bila res resna glede tega.”

Taylor je nadaljevala: “Nekega dne sem res agresivno ustvarjala diapozitiv … in si mislila, lepilo, lepilo, lepilo, lepilo, lepilo, lepilo, lepilo, nato pa sem nenadoma lepila z mize in kepa vročega lepila je bila tam [na mojem stegnu]. Vaš prvi instinkt je, da si preprosto rečete: “Oh, to bom potegnila”, nato pa s tem odlepite 17 plasti kože … Fuj! Tako sem se domislila Natalie, to je bila travmatična zgodba iz otroštva.”

5. Taylorina pesem “Our Song” je bila napisana za njen šov talentov v devetem razredu
“Nikoli si nisem mislila, da bo na albumu. Nikoli si nisem mislila, da jo bom posnela. Nikoli si nisem mislila, da bo to singel, nikoli si nisem mislila, da bo postal št. 1 in nikoli si nisem mislila, da bo zmagal za video leta. Popolnoma sem presenečen in tako, tako izjemno, neverjetno, neverjetno hvaležna,” je dejala Taylor po zmagi na podelitvi glasbenih nagrad CMT leta 2008.

6. Taylor je botra Leu Thamesu, sinu igralke Jaime King
Leta 2015 je Jaime za E! News povedala: “Vedno sem menila, da bi bila ona idealna botra, če bi imela še enega otroka, zaradi tega, kako se obnaša ne le do mene, ampak tudi do drugih ljudi. Je tako ljubeča in tako radodarna in vse počne iz srca in je neverjetno pogumna in pristna. To je zelo redka stvar. Vem, da bo [najin sin] v njej vedno imel zelo dobro osebo in vzor.”