Pozor! Zaradi te shujševalne napake se v resnici rediš

Mnoge med nami so učili, da če želimo shujšati, moramo konkretno zmanjšati vnos kalorij, maščob in ogljikovih hidratov. In čeprav je nekaj resnice na tem, ti bo že samo odrekanje hitri hrani in nezdravim prigrizkom, ki so polni praznih kalorij, zelo pomagalo pri hitri izgubi teže. Vendar pa obstaja ena ključna napaka, ki jo številni med nami počnemo v želji, da bi čim hitreje izgubili odvečne kilograme.

In to je … stradanje oziroma preskakovanje obrokov. S tem si v bistvu delaš več škode kot koristi, saj lahko na ta način celo pridobiš težo!

Idealno bi bilo, da bi imeli na dan 6 manjših obrokov. Zdaj si verjetno kar malo debelo pogledala: “6 obrokov? Kako naj shujšam z več zaužite hrane?!” Stvar je zelo preprosta – če ne zaužiješ dovolj zdravih kalorij, se tvoj metabolizem upočasni, telo pa posledično ne dobi dovolj kvalitetnih hranil, ki jih potrebuje za razvoj mišične mase in izkoriščanje maščobne zaloge za energijo. Številni tega na žalost nočejo razumeti in raje preskakujejo obroke (še najraje zajtrk), zaradi česar se njihov metabolizem že zjutraj upočasni in “vklopi” način stradanja. Telo zaradi obrambnega mehanizma začne shranjevanjati maščobe za hude čase (beri: takrat, ko ti preskočiš obrok).

Pogosto uživanje zdrave hrane – kar pomeni majhni in zdravi prigrizki, ki naj bodo sestavljeni iz svežih in zdravih sestavin in vsebujejo nizko vrednost sladkorja – je ključnega pomena za uspešno hujšanje. Stradanje ni le velika ovira na poti do cilja, ampak je tudi ubijalec dobre volje in občutka sreče.

Preberi si tudi:
Kako brez telovadbe pokuriti 100 kalorij - Modna.si

Kako brez telovadbe enostavno pokuriti 100 kalorij

Brez kakršnekoli dodatne opreme! Najboljša telovadba je tista, pri kateri nimaš občutka, da telovadiš. Torej, ni boleča in naporna. V nadaljevanju ti razkrivamo, kako lahko pokuriš 100 kalorij,…