Kako brez telovadbe enostavno pokuriti 100 kalorij

Brez kakršnekoli dodatne opreme!

Najboljša telovadba je tista, pri kateri nimaš občutka, da telovadiš. Torej, ni boleča in naporna. V nadaljevanju ti razkrivamo, kako lahko pokuriš 100 kalorij, ne da bi se sploh zavedala tega (opomba: Izračuni kalorij temeljijo na 65 kilogramov težki ženski).

Pleši, kot da te nihče ne gleda (20 minut)

Naredi seznam predvajanja poskočnih pesmi in pleši, pleši, pleši. Čas bo tiktakal naprej, ti pa boš vedno bolj prepotena in dobro razpoložena.

Lovi psa (30 minut)

Tvoj pes je tvoj osebni štirinožni trener. Ko bo tekel po travniku, teci za njim. V tridesetih minutah igranja s svojim hišnim ljubljenčkom boš pokurila 100 kalorij in se nadihala svežega zraka.

Sedi na žogi (1 uro)

Verjetno si že slišala, da je dolgotrajno sedenje škodljivo, vendar pa je to odvisno tudi od tega, kako sediš. Sključena na stolu od 8-ih do 16-ih je recept za boleči hrbet in vrat. S sedenjem na žogi z vzravnano hrbtenico, nogami plosko na tleh in konstantnim stabiliziranjem osrednjega dela telesa pa boš v eni uri pokurila 100 kalorij.

Pojdi na hitro vožnjo s kolesom (15 minut)

Morda nimaš 45 minut časa za trening ‘spinninga’, ampak če je zunaj lepo vreme, je kolesarjenje zabaven način, s katerim lahko zelo hitro kuriš kalorije.

Glej zabaven film (1 uro in 30 minut)

OK, popolnoma nobenega izgovora nimaš, da ne bi poskusila te shujševalne metode. Izkazalo se je, da smeh pokuri med 10 in 40 kalorij na 10 minut, kar pomeni, da boš z gledanjem komičnega filma pokurila vsaj 100 kalorij.

Skuhaj okusen in zdrav obrok (45 minut)

Ključni pomen tukaj igra beseda ‘zdrav’, kar vključuje rezanje, sekljanje, praženje in vse ostalo kar spada zraven. V samo 45-ih minutah boš pokurila kar 100 kalorij. Že res, da boš te kalorije kaj hitro zopet vnesla nazaj v telo, ampak bodo vnešene kalorije vsaj zdrave.

Igraj se z otroci (25 minut)

Saj veš, kako te lahko otroci utrudijo, ampak ali si vedela, da je igranje z njimi pravzaprav hudičevo dobra telovadba? V samo 25-ih minutah igranja boš pokurila kar 100 kalorij in glede na to, da čas hitro mineva, ko se igraš (kaj hitro je naokoli 1 ura), boš zagotovo pokurila še veliko več kalorij.

Pojdi po nakupih (38 minut)

Bomo iskreni: že neštetokrat smo zavili z očmi ob pogledu na majice z napisi “nakupovanje je moj kardio”. Vendar pa je dejansko tudi nakupovanje neke vrste trening. 40-minutno hitenje po trgovinah – izbiranje oblačil, preoblačenje, hoja od trgovine do trgovine, dvigovanje in nošenje vrečk z novimi oblačili,… – pokuri 100 kalorij … in tudi kar nekaj evrov.

Poskusi frizuro, ki si jo videla na Pinterestu (35 minut)

Ali pa si preprosto samo posuši lase in naredi običajno pričesko. Kakorkoli, držanje rok v zraku ter sušenje in stiliranje las lahko v 35-ih minutah pokuri kar 100 kalorj. Še en dodaten razlog, da poskusiš tisto novo pričesko, ki jo imaš že nekaj časa nagledano.

Preberi si tudi:
Ovseni kosmiči - Modna.si

Zeleni čaj, ovseni kosmiči in cimet topijo trebušno maščobo

Če se poskušaš znebiti odvečne trebušne maščobe, potem si verjetno opazila, da je to kar precej težavna nadloga. Redna telesna aktivnost vsekakor pomaga, pomembno pa je ohranjanje tudi…