fbpx

To je idealno število spolnih partnerjev preden se ustališ

Sta ti in tvoj partner dosegla magično številko pred vajino ustalitvijo?

Ne glede na to ali si samska ali pa v paru, zanimiva raziskava je razkrila idealno število spolnih partnerjev preden se ustališin to je … tri.

Raziskovalci z univerz v Bristolu, Nottinghamu in Swansea-u so ugotovili, da smo nagnjeni k iskanju partnerjev, ki imajo nekaj izkušenj s spolnostjo, ne pa preveč. Tako ženske kot moški naj se ne bi želeli ustaliti z nekom, ki je ali promiskuiteten ali devica/devičnik.

Anketirane ženske niso zanimali moški, ki so spali z več kot 11 ženskami, moški pa niso bili zainteresirani za ženske, ki so imele 6 spolnih partnerjev. Oba spola pa sta bila glede številk bolj prizanesljiva, če je šlo le za bežno romanco.

“V nasprotju z idejo je moška promiskuiteta tolerirana, medtem ko ženska promiskuiteta ni. Oba spola pa imata enak odpor do oseb s preobsežno spolno zgodovino,” so razkrili avtorji raziskave.

Študija pa je tudi ugotovila, da so bili udeleženci malo hipokritični, saj so imele anketirane ženske v povprečju 5,8 spolnih partnerjev, moški pa so spali v povprečju z 8,4 ženskami.

Preberi si tudi:
Zaljubljeni par - Modna.si

9 malenkosti, ki bodo izjemno izboljšale vajin odnos

Koliko časa sta že skupaj s tvojim partnerjem? Ne pozabi, za vsako razmerje se je treba truditi, zaradi česar nikoli ne škodi narediti manjših sprememb, ki bodo maksimalno…