Zeleni čaj, ovseni kosmiči in cimet topijo trebušno maščobo

Če se poskušaš znebiti odvečne trebušne maščobe, potem si verjetno opazila, da je to kar precej težavna nadloga. Redna telesna aktivnost vsekakor pomaga, pomembno pa je ohranjanje tudi hidriranega telesa in zagotavljanje dovolj spanja, osredotočiti pa se je potrebno tudi na prehrano, ki naj bo hranljiva.

Odlična izbira so zeleni čaj, ovseni kosmiči in cimet, ki so izjemno koristni za zmanjšanje trebušne maščobe.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je odličen način za pospešitev procesa izgorevanja maščob v telesu. Glavna sestavina zelenega čaja je epigalokatehin galat, znan tudi kot EGCG in je močan antioksidant, ki ima znanstveno dokazano protivnetno delovanje. ECGC zavira izražanje vnetnih citokinov in sorodnih encimov v tvoje telo.

Zeleni čaj pa ni koristen samo zaradi vsebnosti antioksidantov. Izkazalo se je tudi, da je naravna pijača za izgorevanje maščob, deloma zaradi kofeina. Srkanje skodelice zelenega čaja matcha ni samo pomirjujoče – redno pitje lahko pomaga zmanjšati telesno maščobo in znižati raven holesterola.

Skratka, zeleni čaj je čarobna pijača, polna antioksidantov, ki lahko celo prepreči nastanek bolezni, kot je rak, tumorji, visok holesterol in bolezni srca.

Ovseni kosmiči

Eden od glavnih razlogov, zakaj je oves koristen za hujšanje, je, ker ima nizko kalorično gostoto, kar pomeni, da je razmerje med količino in kalorijami pri tem živilu precej nizko.

Ovsena kaša je tudi polna vlaknin. Vlaknine te bodo ohranjale sito dlje časa, tako da pozneje ne boš imela potrebe po prigrizkih.

Cimet

Cimet ni samo odličen dodatek za v kavo ali ovsene kosmiče, ampak deluje tudi protivnetno in pospešuje presnovo. Cimet v kavi zmanjšuje vnetja in hiperglikemijo ter pospešuje izgorevanje maščob. Je pa tudi naravno sladilo z močnim in čudovitim okusom, ki pomaga kuriti več kalorij in se bori proti okužbam.

Tako, pa imaš popolno kombinacijo za naslednji zajtrk: ovseni kosmiči s cimetom in skodelica zelenega čaja.