Domov » Lepota & zdravje » 6 skrivnosti žensk, ki živijo sanjsko življenje

6 skrivnosti žensk, ki živijo sanjsko življenje

Lepota & zdravjeZanimivosti
6 skrivnosti žensk, ki živijo sanjsko življenje
📷 Janni Olsson Delér

Veliko bolj dosegljivo je, kot si misliš!

Vedno je najboljše oblečena oseba v prostoru. In pripoveduje najbolj zabavne zgodbe. Ta ženska je doživela že vse in zdi se, kot da ima vse pod kontrolo. Sovražila bi jo … če ne bi bila tako kul. To so skrivnosti žensk, ki živijo sanjsko življenje.

 

Organizirajo porabo denarja

Njen Instagram profil izgleda kot Travel Channel. V začetku leta je bila v Dominikanski republiki, nato na Santoriniju pa na Tajskem,… Ni čudno, da je vedno tako srečna in spočita. Bodi malo previdna pri zapravljanju za vsakdanje stvari (morda zmanjšaj število kav v lokalih ali kosil v restavracijah) in prihranila boš za potovanje ali pa celo dva.

 

Pripravljene so poskusiti nove stvari

Ali gre za kaj večjega (kot je obisk vinskega parka v Franciji) ali manjšega (na primer preizkušanje novega recepta za beljakovinski sushi s kvinojo in avokadom čez vikend). Ženske z najboljšimi zgodbami konstantno nekaj počnejo, zato imajo vedno kaj zanimivega za povedati.

 

Nakupujejo selektivno

Zagotovo si že slišala za kvaliteto pred kvantiteto? Splača se zardi več različnih razlogov. Morda boš malenkost več zapravila za en dober par hlač, vendar pa jih tolikokrat oblekla, da se ti bodo vsa nošenja poplačala (in dodaten čas, ki ga boš prihranila, ko ti ne bo treba brskati po polni “nimam-nič-za-obleči” omari). In mimogrede, zaradi takega načina nakupovanja boš imela veliko bolj šik oblačila.

 

Strateške so glede svojih negovalnih navad

Izgledati urejeno še nikakor ne pomeni, da moraš zapraviti ogromne količine denarja za razne tretmaje. Izberi zgolj eno ali dve stvari, ki sta zate najbolj pomembni. Na primer, če se zaradi dobre fen pričeske počutiš vredno milijon evrov, si zanjo tudi vzemi nekaj več časa, v nadaljevanju tedna pa uporabi suhi šampon ali pa ustvari kakšno zanimivo pričesko. Če so urejeni nohti tvoja stvar, si vzemi dodatnih 5 minut časa za piljenje in vlaženje obnohtne kožice z oljem, da bodo izgledali negovani, tebi pa ne bo potrebno zapravljati časa in denarja za tedenske obiske kozmetičnih salonov.

 

Poenostavijo si lepotno rutino

Čeprav se je precej težko upreti nakupu vseh novih serumov in čudežnih izdelkov, ki jih lahko najdeš na tržišču, pa je resnica ta, da jih nikakor ne potrebuješ. Drži se nekaj ključnih izdelkov in jih imej na dosegu roke, da se boš lahko držala negovalne rutine. Kajti vsak dermatolog ti bo povedal isto: doslednost, bolj kot pa poplava novih izdelkov, je ključnega pomena za ohranjanje zdrave in sijoče kože.

 

Odločijo se za pozitiven odnos

So srečne zato, ker so čudovite – ali so čudovite zato, ker so srečne? Kakorkoli, te ženske izžarevajo nalezljivo energijo, zaradi česar si vsi želijo biti v njihovi bližini. In vsak dan se same odločijo za pozitiven odnos do življenja. Od opažanja najmanjših stvari v življenju do tega, da si vzamejo več časa zase. Na ta način je veliko lažje imeti (in obdržati) dober odnos, ko se zavedaš in ceniš vse (in vsakogar), kar imaš v življenju.