fbpx

6 spomladanskih jaken za vsak modni slog

Pomlad je letni čas, ki se ga večina med nami izjemno razveseli zato, ker mu sledi dolgo in vroče poletje. Po drugi strani pa je tudi prehodno obdobje, ko lahko eksperimentiraš z modo in ustvarjaš najbolj nore kombinacije. Zimski pulover, lahkotno poletno krilo in sandali? Seveda, zakaj pa ne! In kratke hlače, top z naramnicami, čez pa trenčkot? Uf, še bolj stylish! Ena stvar, ki pa jo večina med nami avtomatično takoj postavi v ospredje, ko se začnejo toplejši meseci, pa je lahkotna spomladanska jakna. Sledi nekaj najbolj opaznih modelov, ki bodo to pomlad kraljevali na ulicah.

1. Za športne bejbe

Bomber jakna
(Pinterest)

Tudi če nisi ravno zagrizena športnica, so si bomber jakne v letu 2016 izborile svoje prav posebno mesto. Naselile so se v omare tako neznanih, manj znanih, kot tudi svetovno znanih fashionist.

2. Za rokerske bejbe

Usnjena jakna
(Pinterest)

Usnjena jakna je večna klasika, ki bi jo morala imeti v svoji omari vsaka prava fashionista. Ampak, če si po duši rokerica, jih imaš po vsej verjetnosti že vsaj 10 različnih – v vintage stilu, v odštekanih barvah, iz semiša, z resami,…

3. Za klasične bejbe

Trenčkot
(Burberry)

Lov za popolnim trenčkotom se zdi kot nikoli končana zgodba. Če si želiš ta večni spomladanski plašč nositi iz leta v leto, potem v trgovinah glej za najbolj klasičnim modelom, brez raznih dodatkov, ki bi ga naredili modnega to pomlad, že naslednje leto pa bi te vsi začudeno gledali.

4. Za boho bejbe

Boemske jakne
(Pinterest)

Za vsa svobodomiselna dekleta, ki se počutijo udobno v lahkotnih oblačilih, bodo boemske jakna oziroma ogrinjala samo še pika na i pri dnevnih stylingih. Lahko jih kombiniraš tako s kratkimi hlačami za čez dan, kot tudi s kratkimi oblekami za zvečer.

5. Za minimalistične bejbe

Minimalistična jakna
(Pinterest)

Ta strukturirana jakna ima vse bistvene lastnosti, o katerih sanja vsaka fashionista z minimalističnim slogom – vse od barve pa do mrežastih detajlov.

6. Za nesramežljive bejbe

Jeans jakna
(Asos)

Rada imaš posebne in unikatne kose, ki jih lahko kombiniraš na nešteto različnih načinov. Jakna iz jeansa je nepogrešljiv kos spomladanske garderobe in ker nisi sramežljive narave, se nikoli ne odločaš za klasiko. Kaj praviš na jakno s sončnicami?