Domov » FIT » 6 ukrepov, da boš za vikend izgledala odlično v bikiniju

6 ukrepov, da boš za vikend izgledala odlično v bikiniju

FITLepota & zdravje
6 ukrepov, da boš za vikend izgledala odlično v bikiniju
📷

Celo pomlad smo se pritoževale nad hladnim vremenom in komaj čakale na vroče poletne dni. Zdaj, ko so končno prišli, pa nas je zagrabila panika! Torej, za vikend gremo na morje in obleči moram kopalke? Resno? Brez panike. V rokavu imamo nekaj hitrih in preprostih načinov, da se boš ta konec tedna (in tudi vse konce tedna, ki prihajajo) počutila bolje v bikiniju. Upoštevaj spodnjih 6 ukrepov in rezultate boš opazila že ob naslednjem obisku plaže.

1. Prenehaj uživati sladkor in rafinirane ogljikove hidrate.
Presenečena boš nad tem, kako dobro se boš počutila. Imela boš več energije, zmanjšala vnetja v telesu, poleg tega pa tudi izgubila kar nekaj teže.

2. Delaj kardio vaje naslednjih nekaj dni, da pospešiš hujšanje in svojemu telesu podariš zapeljiv bikini videz.
Potovanja niso noben izgovor, da ne moreš izvesti kardio vaj. Na mesto visoko in hitro dvigaj kolena, delaj vojaške poskoke ali pa ‘jumping jacks-e’.

3. Po treningu si privošči masažo, ki te bo popolnoma sprostila, telesu pomagala, da si hitreje opomore in ti podarila dober spanec.
Dovolj spanja je bistvenega pomena za izgubo teže, preprečevanje napihnjenosti in ohranjanje stresa v mejah normale, telesu pa pomaga, da si mišice po intenzivnem treningu hitreje opomorejo. Po masaži (pred spanjem) spij 1 dcl kiselkastega češnjevega soka, saj ti bo pomagal hitreje zadremati.

4. Popoldansko kavo/čokolado zamenjaj z neomejenimi količinami zelenega čaja (lahko ga sladkaš s stevio).
Po 19. uri nikar ne posegaj po kavi z mlekom. Zeleni čaj bo pomagal zmanjšati napihnjenost, naravno pospešil metabolizem in preprečil napade lakote, saj ohranja konstantni krvni sladkor.

5. Spreminjaj vadbo.
Če si navajena telovaditi zjutraj, za spremembo vadi popoldan pred večerjo ali obratno. Ta sprememba bo izzvala tvoje telo, ki ni navajeno telovaditi ob tistem času in zato boš z isto vadbo pokurila precej več kalorij.

6. Za dodatno motivacijo pri treningu iz predala vzemi (in obleci) bikini kopalke.
Zdaj pa v svoj urnik vsak dan umesti še sledečo vadbo:
1. Klasični “Plank” drži 2 minuti.
2. Noge med “plankom” razkorači navzven (drži 30 sekund) in nato postavi nazaj v začetno držo.
3. Stranski “plank” na eni roki drži po 1 minuto na vsaki strani.
4. Počivaj in nato celotno vajo še dvakrat ponovi od začetka do konca.