7 enostavnih načinov, kako razstrupiš svoje telo po pretiranem žuriranju

Praznični večeri, vesele urice, poroke, službene zabave, rojstni dnevi. To je samo nekaj stvari, ki decembrski čas naredijo čaroben. In seveda se na vseh teh zabavah popije tudi kar nekaj alkoholne pijače, zaradi česar lahko tvoja koža postane izsušena in zabuhla.

Da bi preprečila neželene stranske učinke pretiranega žuriranja, nikar ne pozabi na hidracijo in cirkulacijo, ki sta najbolj pomembni. Svoje telo moraš že 24 ur pred napovedano zabavo začeti pripravljati nanjo, kar pomeni da omejiš uživanje kofeina in soli ter zaužiješ ogromno zelene listnate in hidracijske zelenjave. Ampak, ker niso vedno vse zabave napovedane in tiste, ki so spotane so ponavadi najboljše, sledi nekaj učinkovitih trikov, s katerimi boš v trenutku razstrupila svoje telo.

Dodatni vzglavniki
Malo višji položaj glave ti bo še kako dobro del. Preden se odpraviš v posteljo, podstavi pod glavo še eno dodatno blazino ali pa zrolaj brisačo in jo položi pod vzglavnik. Na ta način boš zagotovila pravilno cirkulacijo in drenažo, poleg tega pa boš tudi preprečila spanje na boku, kar povzroči, da se tekočina začne nabirati v licih in podočnjakih.

Limonada
‘Dan po’ začni s kozarcem tople limonade. Limone so naravni diuretik in nežno odvajalo. S skodelico tople limonade boš v telesu zmanjšala količino soli, ki povzroči, da tvoje telo začne zadrževati vodo.

Rezine kumar
Kumare se bojujejo proti zabuhlosti pod očmi in v telesu, saj sproščajo snov kvercetin, ki je antioksidant flavonoid, ki pomaga zmanjšati oteklino. Položi rezini kumar na oči za 10 minut in jih ta čas tudi nekaj pomalicaj.

Ingverjev čaj
Kot naravno protivnetno sredstvo in pomoč pri prebavnih težavah, ingver pomirja prebavni sistem in sprošča mišice debelega črevesa tako, da “razkraja” plin in lajša napihnjenost. V skodelico vroče vode dodaj rezino olupljene ingverjeve korenine, počakaj da se ohladi, nato pa jo počasi pij po požirkih.

Čaj poprove mete
Olje poprove mete spodbuja žolčnik, da sprosti žolč, ki ga tvoje telo uporablja za prebavo maščob in pomirja krče v prebavnem traktu. Posledično zato napihnjenost in plini izginejo. Zeliščni čaj tudi na naraven način pomaga pri rehidraciji.

Jabolčni kis
Mnogo ljudi vsako jutro vmeša eno jedilno žlico jabolčnega kisa v smoothie ali vodo, saj jim to poaga zagnati prebavo in zmanjša napihnjenost. Prav tako pa dokazano pomiri vnetje in poveča energijo.

Joga
Globoko dihanje pomaga okrepiti prebavni sistem skozi proces obnovitve zaloge krvi v telesu, kar posledično zmanjša količino plinov in napenjanje. Joga položaji, ki zahtevajo, da v sedečem položaju zasukaš trebuh zelo pripomorejo k zmanjšanju napihnjenosti.