7 preprostih načinov, kako nadgradiš zamrznjeno pizzo

Pssst, nihče ne bo vedel!

Zamrznjene pizze resda niso najbolj zdrave, vendar pa pridejo še kako prav, ko pridemo po dolgem in napornem dnevu utrujeni domov in se nam preprosto ne da razmišljati, kaj bi skuhali (kaj šele pripravljati kakšne zahtevne recepte). Ampak z nekaj svežimi dodatki lahko iz klasične zamrznjene pizze narediš pravo specialiteto. Sledi 7 načinov nadgradnje, ki jih preprosto moraš poskusiti!

Sveži dodatki

Dodaj rezine salame. Ali kapre. Ali paradižnik in ščepec svežih zelišč. Lahko pa tudi tuno in kozice. Možnosti so neskončne.

Dodaj sir

Oziroma, po vrhu potresi bolj okusen sir. Poskusi rezine sveže mozzarelle ali burrate, ki se bodo v pečici popolno stopile in ustvarile božansko gurmansko pizzo.

Peci neposredno na reži

Preden položiš pizzo v pečico, jo previdno s spodnje strani nekajkrat prešpikaj z vilico. Tako boš omogočila vlagi, da bo izhlapevala in preprečila razmočeno skorjo. Nato pa, namesto da jo položiš na peki papir, pizzo postavi kar direktno na reže na najnižjo višino. Skorja bo tako lepo hrustala, kot bi jo pekla v peči na drva.

Skorjo premaži s česnovim maslom

V manjši posodici zmešaj skupaj malo stopljenega masla in česna v prahu, nato pa s silikonskim čopičem premaži skorjo nekaj minut preden je pizza pečena. Pizzi doda okus, skorja pa zaradi njega dobi zlato-rjavo barvo. Tudi radodaren nanos olivnega olja je povsem ok.

Dodaj ogromno listnate zelenjave

Hrepeniš po pizzi in solati? Ko je pizza že pečena, jo obloži s svežo rukolo ali mešano solato, ki jo predhodno naolji z malo oljčnega olja.

Na koncu jo z nečim pokapaj

Kot je na primer olivno olje. Tudi če ne narediš popolnoma nič drugega in dodaš samo olivno olje na svojo pizzo, bo zaradi tega neizmerno boljša. Lahko ji dodaš tudi malo medu, čili omake ali pokapaš limono po prej omenjeni sveži listnati zelenjavi.

Nikar ne dodajaj soli

Tako kot večina vnaprej pripravljenih jedi, tudi zamrznjena pizza vsebuje ogromno soli. Če ima iz kateregakoli razloga pizza pust okus, preprosto po vrhu naribaj še malo sira, ki ji bo dodal še malo slanosti, po kateri hrepeniš.