8 starševskih nasvetov slavnih, ki so lahko za nekatere sporni

Ne bodo se vsi vedno strinjali z metodo nekoga drugega za vzgojo lastnega otroka.

S tem v mislih pa obstaja nekaj nekonvencionalnih nasvetov za starševstvo, ki so jih slavni dali v preteklih letih in morda niso za vsakogar. Od nošenja umazanih oblačil do

Kourtney Kardashian: Znebite se mikrovalovne pečice

Kourtney Kardashian je povedala, da se je znebila mikrovalovne pečice, potem ko je postala mama.

“Ko sem rodila Masona, sem veliko raziskala v zvezi z zdravjem in se odločila, da se znebim svoje mikrovalovne pečice, ko sem prebrala, da se toksini iz plastičnih posod lahko prenesejo v hrano, ko jih pogrejemo (to velja tudi za plastične posode brez BPA),” je zapisala na svoji spletni strani.

Ampak, če svojo mikrovalovno pečico uporabljate pravilno, se je nikakor ne smete bati.

Madonna: Prisilite svojega otroka, da nosi ista oblačila vsak dan, da se nauči lekcije

Madonna je leta 2005 v intervjuju povedala, da je svojo hčerko Lourdes Leon prisilila, da vsak dan nosi ista oblačila, da bi jo naučila lekcije.

Če Lourdes pusti umazana oblačila na tleh, “vzamemo vsa njena oblačila in jih damo v vrečko, ona pa si mora vsa oblačila zaslužiti nazaj s tem, da je urejena,” je Madonna povedala za USA Today. “Vsak dan v šolo nosi ista oblačila, dokler se ne nauči lekcije.”

Pamela Anderson: Spodbujajte svoje otroke, da eksperimentirajo z drogami

Pamela Anderson je nekoč na svoji spletni strani zapisala: “Želimo, da izvajajo varno spolnost, pijejo in eksperimentirajo z drogami v zmernih količinah, najdejo pravo ljubezen.”

Nato je za Fox News pojasnila: “Resnično verjamem v svoje otroke. Moji otroci so imeli odlično osnovo, videli so svet. Odlično so se odločili. Res so pametni ljudje, ne bojim se, da moji otroci brskajo po internetu. Mislim, da sprejemajo pravilne odločitve in ne morete zanikati tega, kar življenje ponuja. Ne vem, kakšen vzor so njihovi starši, vendar smo se zelo zabavali.”

Gisele Bundchen: Uporabite materino mleko kot zdravilo za vse

Ste že slišali za uporabo materinega mleka kot zdravila za vse? Gisele Bundchen bi ga svojim otrokom dala v oči ali v nos, če bi bilo treba.

“Moji otroci niso nikoli zboleli, ko sem dojila,” je povedala za People. “Če bi imeli kaj v očeh, bi jim dal mleko v oči. Pred poletom sem s kapalko v nos vlila mleko … da bi jih ubranila pred bakterijami na letalu.”

“Moja pediatrinja je rekla: ‘Če bi ga lahko ustekleničila, bi bilo to kot popolno zdravilo za vse’, tako da sem dejansko imela kup zamrznjenih, potem ko sem nehala dojiti,” je dodala.

Gwyneth Paltrow: Naj vaši otroci gledajo televizijo samo v drugem jeziku

Gwyneth Paltrow je imela zanimivo metodo, s katero je svojim otrokom pomagala postati dvojezični.

“Apple je bila jezna, ker sem jim pustila gledati televizijo samo v francoščini ali španščini. Ko sem v Franciji, grem na Boulevard Beaumarchais in kupim vse njihove risanke,” je povedala v intervjuju leta 2013.

Mila Kunis & Ashton Kutcher: Brez daril za božič

Mila Kunis je povedala, da sta z Ashtonom Kutcherjem za božič uvedla pravilo brez daril, ko sta bila otroka še zelo majhna.

“Zaenkrat naša tradicija ni daril za otroke,” je leta 2017 povedala za ET. “Letos jo uvajamo, ker ko so otroci [mlajši od] enega, ni pomembno. Lani, ko smo praznovali božič, je imela Wyatt dve leti in je bilo že preveč. Nič ji nisva dala – dali so samo stari starši. Otrok ne ceni več enega samega darila. Sploh ne vedo, kaj pričakujejo; samo pričakujejo stvari.”

“Najinim staršem sva rekla: ‘Rotiva vas – če že morate kaj dati, izberite eno darilo. V nasprotnem primeru bi radi vzeli dobrodelno donacijo, otroški bolnišnici ali hišnemu ljubljenčku [ali] karkoli že želite.’ To je naša nova tradicija,” je dodala.

Christina Aguilera: Hodite goli pred svojimi otroki

Christina Aguilera je že leta 2010 povedala, da ima doma “gole nedelje”.

“Mislim, da je pomembno, da vidi, da se mamica ne sramuje svoje spolnosti,” je dejala. “Mislim, dve je star. Smo zbiratelji umetnin, po hiši je veliko ženskih aktov. Max bo odraščal v hiši, kjer je to običajno … Čudno je le, ko se sramuješ …”

Kristen Bell: Otroke ponoči zaklenite v njihovo sobo

Kristen Bell je že leta 2018 razkrila, da ponoči zaklene vrata spalnice svoje mlajše hčerke, da ne bi mogla nadlegovati starejše sestre.

“Glej, postala bom kontroverzna,” je povedala za Parents. “Moja 3-letnica [Delta] se je odločila, da bo prenehala spati pred približno devetimi meseci. In vsak večer, ko jo damo spat, prižge luči, kar moti 4-letnico [Lincoln], premika pohištvo in tolče po vratih z različnimi trdimi igračami. Zamenjali smo kljuko na vratih. Ključavnico smo obrnili na zunanjo stran.”

“Oprostite, vem, da je to sporno, vendar zakleneva, ko gre noter, stojiva zunaj in govoriva: ‘Radi te imamo, zjutraj se bova pogovorila s teboj, zdaj pa je čas za spanje.’ In po približno 10-ih minutah se bo umirila. In potem, preden greva spat, seveda odkleneva vrata,” je dodala.