Če vas ob prvomajskih praznikih zanese na otok Krk, ne zamudite družinskega festivala Dadathlon

Festival Dadathlon se vrača v Punat na otoku Krku – tokrat še večji in boljši. Družinski dogodek, namenjen predvsem povezovanju očetov in otrok skozi šport in različne zabavne aktivnosti, spodbuja zdrav in aktiven način življenja skozi kakovostno druženje družin.

Dadathlon – mini maraton za očete z otroki

Osrednji dogodek festivala Dadathlon je 3-kilometrski mini maraton za očke in otroke ob morju, pri katerem hitrost in fizična pripravljenost ne igrata vloge, temveč medsebojna povezanost in dobra zabava, dovoljeni pa so vsi otroški pripomočki (kolesa, otroški vozički, … ). V duhu Dadathlona, ki je danes že razširjen koncept športnih dogodkov za očke in otroke v teku, pohodništvu in kolesarjenju, se lahko družine poleg sobotnega teka v nedeljo pridružijo vodenemu družinskemu sprehodu ali družinskemu kolesarjenju in tako pokrijejo vse tri discipline.

Vikend športa in zabave za vso družino

Dadathlon - Modna.si
Dadathlon

Že tradicionalno se bodo odzvala partnerska društva z otokov Krk in Reka, ki bodo otrokom in staršem omogočila »pridih« običajnih aktivnosti. Organizirana bo nogometna tekma za očke in otroke, lokostrelski preizkus, merjenje hitrosti teka, parkour turnir, inštrukcije karateja, ter različne tekmovalne igre za otroke in odrasle. Otroci se bodo lahko preizkusili v robotiki, zapeli z glasbeniki … V vsakem kotičku festivalskega prostora bodo na voljo različne aktivnosti in igre za otroke, otroke bo zabaval klovn, gledališka predstava, na voljo bo tudi gastronomska ponudba.

Seveda pa Dadathlon nikakor ni samo za očke in otroke – babice, dedki, tete, strici, mali in veliki prijatelji, tujci in domačini, vsi, ki se znajdejo na otoku Krku, so dobrodošli in bodo našli nekaj zase.

Dadathlon - Modna.si
Dadathlon

Festival Dadathlon organizira hrvaško združenje očkov »Daddyhood Croatia« v sodelovanju s krovno organizacijo Daddyhood Europe ter ob finančni in organizacijski podpori Občine Punat in Turistične skupnosti Punat. Pripravite se na nepozaben vikend poln športa, zabave in druženja na Dadathlon Festivalu v Punatu! Prijave na Dadathlon tek so odprte TUKAJ.

Spodaj si poglejte, kako ji bilo lansko leto na Dadathlonu 2023 Punat: