8 živil, ki bi jih morali uživati 1. januarja za srečo v novem letu

Naredi zalogo sestavin, še preden odbije polnoč!

Po svetu ljudje na prvi dan v letu uživajo različna živila, ki simbolizirajo srečo v novem letu. V nadaljevanju jih spoznaš nekaj, da bo leto 2019 zagotovo najboljše leto doslej!

Zelena zelenjava
Zelena barva simbolizira srečo – pomisli na štiriperesno deteljico. In prav zaradi tega bi morala svoj krožnik obložiti z ogromno zelene zelenjave, kakršen je listnati ohrovt, brstični ohrovt in grah.

Rezanci
V mnogih azijskih državah ljudje na prvi novoletni dan uživajo dolge rezance, da bi si podaljšali življenje. Pomembno: Nikakoli ne smeš odgrizniti ali pretrgati rezanca, preden ni cel v ustih.

Zelje
V Nemčiji, na Irskem in v določenih delih Združenih držav Amerike je zelje povezano s srečo in bogastvom, saj je njegov zeleni odtenek podoben denarju. Vijolično zelje pa je le za popestritev.

Svinjina
Svinjina, ki je bila nekoč rezervirana za elito, simbolizira bogastvo in blaginjo. V novem letu ciljaj visoko in si zato 1. januarja za zajtrk, kosilo ali večerjo privošči nekaj svinjine.

Ribe
V nekaterih državah ljudje ribe povezujejo s premikanjem naprej v novo leto, saj ribe plavajo v eni smeri. Drugi pa menijo, da ribe simbolizirajo obilje, saj vedno plavajo v skupinah.

Leča
Kljub podobnosti s kovanci, Italijani 1. januarja tekom celega dneva uživajo lečo, saj verjamejo, da prinaša bogastvo v novem letu.

Granatno jabolko
Dolgo časa povezan z obilnostjo in plodnostjo, granatno jabolko na novoletni dan uživajo v Turčiji in mediteranskih državah, ker verjamejo, da prinaša srečo.

Fižol s črnimi očesci
Južne države naj bi verjele, da fižol s črnimi očesci prinaša srečo, blaginjo, še zlasti pa, ko se ga uživa z zeleno listnato zelenjavo, kakršna sta listnati ohrovt in špinača.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry