fbpx

Prazniki 2018: TO je najbolj priljubljen recept za božične piškote na Pinterestu

Pozabi na klasične okrogle piškote – letošnje praznike se bo vse vrtelo okoli piškotnih ploščic!

Pinterest je nedavno razkril najbolj priljubljene praznične “pine” za leto 2018 in letos je bil največkrat shranjen recept s strani Number 2 Pencil – M&M’s Christmas Cookie Bars.

Izjemno priljubljen recept so uporabniki Pinteresta shranili več kot 365.000-krat. Čokoladno-piškotna osnova s čokoladnimi kapljicami in M&M bonboni v božičnih zeleno-rdečih barvah izgleda zelo praznično, poleg tega pa so piškoti tudi izjemno okusni in enostavni za pripravo.

Ni ti potrebno delati nobenih kroglic, ampak testo le vliješ v pekač, razrežeš na kocke (ali trikotnike, da izgledajo kot smrečice) in to je to!

M&M božične piškotne ploščice

Sestavine (za 18-36 piškotov):

  • 2 ploščici oz. 225 g masla – sobne temperature
  • 1 skodelica sladkorja (ali eritritola, stevije,…)
  • 1 skodelica rjavega sladkorja (ali kokosovega sladkorja)
  • 3 velika jajca
  • 1 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 3 skodelice večnamenske moke (lahko uporabiš pirino)
  • 3/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 3/4 čajne žličke soli
  • 1 1/2 skodelice M&M rdečih in zelenih bonbonov za v maso + dodatno za okras
  • 1 skodelica čokoladnih kapljic za v maso + dodatno za okras (ali sesekljane čokolade)
  • 1/2 skodelice belih čokoladnih kapljic (ali sesekljane bele čokolade)

Priprava:

1. Pečico segrej na 175°C.
2. Pekač velikosti 24 x 35 cm obloži s peki papirjem.
3. V kuhinjskem mešalniku zmešaj maslo, beli sladkor in rjavi sladkor, da nastane penasta krema. Dodaj jajca in vanilijev ekstrakt in dobro zmešaj.
4. Nato zmanjšaj hitrost in počasi dodajaj moko, pecilni prašek in sol. Mešaj toliko časa, da se vse sestavine temeljito premešajo.
5. Čisto na koncu dodaj še čokoladne kapljice in M&M bonbone in le na hitro premešaj.
6. Piškotno testo prelij v pekač. Po vrhu potresi preostale M&M bonbone ter kapljice iz temne in bele čokolade.
7. Peci 35 do 40 minut.
8. Nato vzemi iz pečice in počakaj, da se testo popolnoma ohladi, preden ga razrežeš.