Adidas v dveh dneh prodal za več kot pol milijarde dolarjev Yeezy superg iz stare zaloge

Partnerstvo med Adidasom in Kanyejem Westom se je končalo po Kanyejevih številnih neprimernih javnih izjavah, znamka pa je imela v skladišču še vedno ogromno odvečne zaloge Yeezy superg. Po nedavnem poročilu Financial Timesa je povpraševanje po supergah Yeezy ostalo visoko in bilo morda celo potencirano zaradi njegovih sporov in prekinitve partnerstva z blagovno znamko, Adidasu pa je pred kratkim uspelo prodati več kot pol milijarde dolarjev svoje preostale zaloge Yeezy.

Preberi si tudi:
Adidas Yeezy superge - Modna.si

Adidas se je končno odločil, kaj bo naredil z zalogo Yeezy superg

Neprodane superge Yeezy stojijo na policah v Adidasovem skladišču, vse odkar se je nemško podjetje za športna oblačila odločilo prekiniti partnerstvo z Yejem, reperjem, prej znanim kot Kanye…

Številka, ki jo je navedel vir blizu podjetja, znaša 565 milijonov dolarjev spletnih naročil. Inventar je bil umaknjen s trgovinskih polic že oktobra zaradi številnih antisemitskih pripomb Westa in od takrat so superge stale v skladišču Adidasa. Zdaj, ko je znamka dala superge nazaj na trg, je domnevno prodala 2 milijona parov superg Yeezy v le 48-urnem obdobju.

Adidas Yeezy  superge - Modna.si
Adidas Yeezy (Foto: Profimedia)

Povpraševanje je bilo tako visoko, da nekaterih od teh naročil Adidas sploh ne more takoj izpolniti, čeprav naj bi imelo podjetje še veliko več zaloge v skladišču. Prihodki od razprodaje bodo pomembno vplivali na letno poslovno izgubo obleganega podjetja za to leto, ki je bila prej ocenjena na več kot 700 milijonov dolarjev.

Adidas je pred tem napovedal, da bo del prihodkov od morebitne prodaje preostalih izdelkov Yeezy podaril različnim neprofitnim organizacijam, med njimi sta Anti-Defamation League in Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change. Ta številka še ni natančno določena, a vir jo ocenjuje na okoli 9 milijonov dolarjev, na koncu pa bi lahko bila še veliko višja, saj je po planu “pomemben delež” dobička šel v dobrodelen namene zaradi očitnih javnih razlogov. Tudi sam Kanye bo zaslužil del dobička od prodaje Yeezy zaloge, čeprav ni jasno, koliko.