Adidas že obžaluje, da je odpustil Kanyeja Westa

Pred skoraj enim letom je Adidas prekinil veliko partnerstvo z Kanyejem Westom zaradi njegovih izjav ter ukinil njegovo linijo čevljev Yeezy. V takratni izjavi je podjetje dejalo, da “ne dopušča antisemitizma in kakršnega koli drugega sovražnega govora.” Dodal je: “Nedavni komentarji in dejanja Ye-ja so bili nesprejemljivi, sovražni in nevarni ter kršijo vrednote podjetja glede raznolikosti in vključenosti, medsebojnega spoštovanja in pravičnosti.”

Preberi si tudi:
Kanye West, Adidas - Modna.si

Adidas po razhodu s Kanyejem Westom v hudih denarnih težavah

Adidas pravi, da je v resni finančni stiski, težave pa neposredno pripisuje svoji odločitvi, da se poslovno razide s Kanyejem Westom. Športna znamka je v četrtek izdala skrb…

Izvršni direktor Adidasa Bjørn Gulden pa je zdaj v naložbenem podkastu “In Good Company” dejal, da dvomi, da je Kanye “resno mislil, kar je rekel”, ko je lani izjavil vrsto antisemitskih in drugih žaljivih pripomb.

“Mislim, da je Kanye West eden najbolj ustvarjalnih ljudi na svetu,” je dejal Gulden v epizodi, objavljeni 12. septembra. “Zelo žalostno, ker menim, da ni mislil resno, kar je rekel, in mislim, da ni slaba oseba. Samo tako se je izkazalo.”

Dodal je še, da obžaluje razhod Adidasa z Yejem: “Izgubili smo ta posel, eno najuspešnejših sodelovanj v zgodovini. Zelo žalostno.”

Preberi si tudi:
Adidas v dveh dneh prodal za več kot pol milijarde dolarjev Yeezy superg iz stare zaloge

Adidas v dveh dneh prodal za več kot pol milijarde dolarjev Yeezy superg iz stare zaloge

Partnerstvo med Adidasom in Kanyejem Westom se je končalo po Kanyejevih številnih neprimernih javnih izjavah, znamka pa je imela v skladišču še vedno ogromno odvečne zaloge Yeezy superg.…