Ali veš, zakaj te začne srbeti ali boleti lasišče?

Tvoj frizer ti verjetno stalno ponavlja, da se malo umiriš pri uporabi šampona na laseh, prav tako pa tudi tvoje najljubše zvezdnice – Selena Gomez si lase umiva na tri dni, Kim Kardashian pa na 5 dni.

Ampak dolgotrajno neumivanje las očitno ni ravno za vsakega, kajti, če si las ne umivaš dovolj pogosto, se ti lahko na glavi pojavi nekaj podobnega glivični okužbi. Ko začutiš, da te lasišče boli, srbi ali karkoli drugega kar ni ravno normalno, če si las ne umiješ nekaj dni, potem je to opozorilni znak, da nekaj ni OK s tvojim lasiščem.

Ko tvoji lasje niso oprani, lahko olja, ki jih proizvaja lasišče, povzročijo prekomerno rast kvasovk, kar lahko posledično privede do vnetja kože, srbečega in pordelega lasišča ali pa do bolečine.

Na srečo je zdravljenje za to težavo zelo preprosto in vse kar moraš narediti je, da si bolj pogosto umivaš lase. Če pa tudi to ne pomaga, potem pa bi bilo dobro obiskati dermatologa, da ti predpiše kakšen zdravilni losjon ali šampon.

Si zdaj malo zmedena glede tega, kako pogosto bi si sploh morala umivati lase? Če si že leta lase umivaš na 3 oziroma 4 dni ali celo na 1 teden in nimaš nobenih težav z lasiščem, potem lahko brez skrbi nadaljuješ s to rutino, če pa opažaš katero od prej omenjenih težav pa bi morala razmisliti o bolj pogostem umivanju las ali zamenjavi šampona.