fbpx

Amy Schumer spregovorila o diagnozi: “Morda ne bom videla, kako moj sin odrašča.”

Amy Schumer je po komentarjih na družbenih omrežjih o svojem videzu zdaj spregovorila o svojem zdravstvenem stanju.

Preberi si tudi:
Amy Schumer - Modna.si

Kaj je ‘lunin obraz’? Oboževalci Amy Schumer zaskrbljeni zaradi njenega videza

Igralka in komičarka Amy Schumer je bila nedavno gostja v oddaji Jimmyja Fallona “The Tonight Show” in s svojim izgledom povzročila zaskrbljenost med številnimi oboževalci, ki so po…

42-letna igralka in komičarka se je nedavno oglasila na Instagramu, da bi se odzvala na pripombe o njenem “bolj napihnjenem obrazu kot običajno”.

V petek, 23. februarja je Amy povedala, da so ji diagnosticirali Cushingov sindrom.

Po mnenju klinike Mayo se Cushingov sindrom pojavi, ko telo dlje časa proizvaja preveč stresnega hormona kortizola.

Cushingov sindrom prepoznamo po “maščobni grbi med rameni, zaobljenem obrazu in rožnatih ali vijoličnih strijah na koži”. Visok krvni tlak, izguba kosti in sladkorna bolezen tipa 2 so drugi možni simptomi.

Amy je o svoji diagnozi spregovorila v glasilu News Not Noise Jessice Yellin.

“Medtem ko sem pred kamero promovirala svoj šov na Hulu, sem bila tudi po štiri ure na napravah za magnetno resonanco, moje žile so se mi zaprle zaradi količine odvzete krvi in mislila sem, da morda ne bom videla, kako moj sin odrašča. Zato je bila ugotovitev, da imam takšno obliko Cushinga, ki se bo rešil sam od sebe in da sem zdrava, najboljša novica,” je dejala.

Amy je nadaljevala: “Zame in za mojo družino je bilo nekaj norih tednov. Poleg strahu za svoje zdravje sem morala biti tudi pred kamero, ko se je oglasil internet. Ampak hvala bogu za to. Ker sem tako spoznala, da je nekaj narobe.”

Zvezdnica je dodala, da jo je njena želja, da bi osvetlila zdravje žensk, motivirala, da je javno objavila svojo diagnozo.

“Sramovanje in kritiziranje naših nenehno spreminjajočih se teles je nekaj, s čimer sem se soočala in bila priča že dolgo časa,” je dejala. “Zelo si želim, da bi se ženske ljubile in bile neizprosne, ko se borijo za lastno zdravje v sistemu, ki jim običajno ne verjame.”

Amy je zaključila: “Vsak se bori z nečim. Mogoče smo lahko vsi malo bolj prijazni drug do drugega in do sebe.”