fbpx

Beljakovinski kvinojin puding z okusom vanilije

Namesto proteinskega smutija si naredi kvinojin puding!

Kvinoja v kombinaciji s kokosovim mlekom in pasijonko (ali katerimkoli drugim sadjem) ustvari čudovito beljakovinsko sladico, ki je primerna tako za zajtrk, malico ali večerjo. Super enostaven recept, pri katerem boš umazala zgolj eno posodo. In nekaj kozarcev.

Beljakovinski kvinojin puding z okusom vanilije

Sestavine (za 4 osebe):

  • 4 1/4 skodelice kokosovega mleka
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
  • 1/4 skodelice kokosovega sladkorja
  • ščep soli
  • 1 skodelica surove bele kvinoje
  • 2 jedilni žlici kokosovih kosmičev
  • sadje po želji

Priprava:

1. V kozico na zmernem ognju zlij kokosovo mleko. Dodaj ekstrakt vanilije, kokosov sladkor, sol in premešaj z metlico.
2. V kokosovo mešanico vmešaj nekuhano kvinojo in povečaj temperaturo. Kuhaj 30 minut, odstavi in pusti, da se kvinoja nekoliko ohladi.
3. Začni s plastenjem. V kozarec najprej položi malo kvinoje, nato sadje, zopet kvinojo, pa sadje in tako nadaljuj, dokler ni kozarec poln.
4. Okrasi s kokosovimi kosmiči in postrezi.